9/26/2010

Deal met acne


Acné, jullie kennen het misschien wel. Sommige hebben er last van, anderen slechts af en toe een puistje. Ik hoor gelukkig bij dat laatste. Ik kan me voorstellen dat als je veel acné hebt, je het liefst je gezicht wilt verstoppen onder een dikke laag foundation, concealer, rouge en poeder. Maar dat is juist iets wat niet goed is! Lees verder om te lezen hoe je ermee om kunt gaan, en hoe je het kunt verminderen.

Thea Jansen is gespecialiseerd in acné, dus zij was zéér geschikt om ons te helpen bij het maken van dit artikel. Zij heeft ons uitgelegd wat acné precies is, en wat je er tegen kunt doen.

Voeding
Als je last hebt van acné, is het belangrijk dat je goed en gezond eet, bijvoorbeeld:
  • Eet veel rood fruit, dus bijvoorbeeld aardbeien, bramen, bessen en rode druiven.
  • Eet niet teveel melkproducten, en vermijd zoetstoffen die erg veel in Redbull zitten.
  • Drink veel water.
Verzorging
Een goede verzorging is erg belangrijk als je last hebt van acné. Iemand die gespecialiseerd is kan je advies geven over producten. Wat belangrijk is:
  • Veel buiten in de frisse lucht zijn helpt tegen acné. Dus ga fietsen in plaats van met de bus...
  • Verstop je niet onder een laag make up. Als het niet anders kan, gebruik dan een goede poeder. Er is van Shiseido een speciale foundation die 'goed' is voor acné.
  • Laat je eventueel twee keer per jaar behandelen door een in acné gespecialiseerde schoonheidsspecialiste. Weten welke schoonheidsspecialiste gespecialiseerd is in acné, kijk dan op http://www.anbos.nl/pages/4/hidden/Ledenzoeker.html 
  • Reinig je gezicht twee keer per dag en gebruik goede producten, ga nooit slapen met make up op.
Overig
Bij hardnekkige acné is het van belang dat je elke week een schoon kussensloop op je bed doet. Alle vetten van je haar, hoofd en gezicht komen 's nachts in het kussensloop en gaan in je poriën zitten. Acné kan genetisch bepaald zijn. Als je ouders vroeger erg veel last van hadden, is de kans groot dat jij ook last krijgt.

Heb jij last van acné? Heb je iets aan de tips?

x Marjolein

nRelate Posts and Homepage