4/14/2011

Worteltjestaart

Ons leek het alletwee superlekker: worteltjestaart. Helaas hebben wij geen meewerkende ouders (no offence :D) die het ons gemakkelijk maakten, dus gingen we lekker zelf aan de slag. Dit keer geen 'saai' recept, maar een fillempie erbij! Hebben jullie het recept in het filmpje niet helemaal kunnen volgen, dan kunnen jullie hieronder het recept nog eens bekijken. Laten jullie het ons weten als jullie de carrot cake ook gemaakt hebben?



  • 1 kleine winterwortel (ca. 200 g)
  • 200 g boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g)
  • 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g)
  • 1 zakje vanillesuiker

  1. Voorbereiden

    Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen en dan raspen. (In magnetron) 150 g boter smelten. In kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met mixer of garde mengen.
    Bakmeel boven ei-wortelmengsel zeven en kaneel erdoor kloppen. 
    Wortelcake in midden van oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Gaarheid testen door in cake te prikken met satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Cake uit oven nemen en minstens 1 uur laten afkoelen.
  2. Bereiden

    Rest van boter zacht laten worden (niet smelten). Roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met mixer erdoor roeren, tot glad glazuur ontstaat. Cake uit bakvorm nemen en op serveerschaal leggen. Glazuur met spatel over cake uitstrijken, glazuur langs rand laten druipen. Cake nog 15 min. in koelkast zetten, zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).

Liefs, Floor en Marjolein
(sweethippos@hotmail.com)

nRelate Posts and Homepage