5/25/2011

NagellakMarathon II | Mint Comparison


Het is weer tijd voor een nieuwe nagellakmarathon! Vorig jaar december kwamen we met dit idee, en dat was over het algemeen goed bevallen. Waarom dan niet nog een keer? Deze marathon zal ongeveer acht dagen duren, net zoals de vorige keer. Swatches van nieuwe lakjes komen voorbij, maar ook nailart en een comparison... Wil je geen één dag missen? Volg ons dan op Bloglovin.


Er zijn tig mint lakjes op de markt, maar welke moet je nou kiezen als er zoveel keus is? Ga je voor goedkoop of duur, voor een lakje van internet of één die je gewoon in de Kruidvat gaat halen. En misschien nog wel belangrijker: welke lakt het fijnst als het er op aan komt? Op dag 4 van de Nagellakmarathon gaan wij deze drie mint lakjes vergelijken. Als eerste op de foto staat You Belong To Me van Essence, in het midden Oh Tiff! van Diamond Cosmetics en als laatste in de rij staat de welbekende Miss Minty van Gosh.
De verpakking
Wat je het eerst ziet en voelt bij nagellak is natuurlijk de verpakking. Alledrie de verpakkingen zijn vrij simpel, maar toch zijn wij van mening dat die van Gosh het mooist is. De verpakking oogt toch vrij goedkoop (want dat is hij tenslotte ook ;) en die van Diamond Cosmetics is niet veel anders. Gosh wint dit onderdeel zeker weten.


Het kwastje (met helaas gebrek aan foto's, sorry ladies!)

  • Het kwastje van You Belong To Me is gewoon zoals jullie hem waarschijnlijk wel kennen van andere 'Colour & Go' lakjes. Hij is niet erg lang, en ook redelijk dun. De lak is zo makkelijk aan te brengen.
  • Het kwastje van Oh Tiff! is vrij lang, wat nog wel eens voor problemen kan zorgen, zoals dikke druppels die aan het 'stokje', om het zo maar even te noemen, hangen. Verder is het kwastje gewoon van normale grootte en dikte, wat Floor altijd het fijnst vindt. 
  • Ook het stokje van Miss Minty is vrij lang, maar het kwastje is nog een tikje dunner dan die van Oh Tiff!. Hier hebben we ook geen problemen mee, gewoon prima.
De substantie

  • YBTM: was eerst vrij dun, nu wat dikkig en stroperig geworden.
  • Miss Minty: normaal.
  • Oh Tiff!: normaal, maar het lijkt wel of er sneller bubbeltjes ontstaan.

De dekking

Gosh, Diamond Cosmetics, Essence

Op de foto zie je alle lakjes gelakt met één laagje. Zoals je op de foto's kunt zien dekt Gosh bijna in één keer. Essence dekt iets minder goed, maar Diamond Cosmetics is de terechte verliezer van dit onderdeel. Eens zien hoe de kleuren zijn na twee laagjes.

Alle lakjes zijn nu dekkend, yay! Nu is er nog niet veel verschil te zien qua kleur, dus laten we eens een andere foto bekijken.

De kleuren


Essence, Diamond Cosmetics, Gosh

Hm, nog steeds vrij weinig verschil te zien, maar als je wat langer kijkt kun je misschien wel zien dat Oh Tiff! donkerder is dan zijn (bijna) tweelingbroertjes. Ook heeft Miss Minty wat meer groen in zich net zoals You Belong To Me en Oh Tiff! bevat meer blauw, ook al lijkt het eerder andersom op de foto. Toch gek hoe een kleur IRL zo anders kan zijn dan op een foto.

Houdbaarheid:
De houdbaarheid van deze nagellakken is ongeveer gelijk. Ze blijven zo'n 2 à drie dagen goed zitten.


Prijzen

  • Essence: €1,29
  • Diamond Cosmetics: €3,95
  • Gosh: €6,50
Conclusie
Deze is aan jullie. Misschien weegt een aspect voor ons veel zwaarder dan voor jullie, of andersom. Het beste kunnen jullie zelf bepalen welke nagellak het best bij je 'past'. Wil je echt een lichtblauwe kleur, of vind je wat donkerder ook mooi? Dan is Oh Tiff! een goede keuze. Heb je iets minder te besteden, dan kan Essence perfect voor jou zijn.

Van welk lakje zijn jullie fan?


Liefs, Floor en Marjolein
(sweethippos@hotmail.com)

nRelate Posts and Homepage