7/14/2011

Enquete | De uitslag


Precies een week geleden verscheen er op ons blog een enquete. Hij is door 53 mensen ingevuld, iets minder dan de helft onze gemiddelde bezoekers per dag. Vandaag gaan we bekend maken wat deze 53 meiden heeft ingevuld in onze enquete. Bereid je voor op een lang artikel...

Hoe oud ben je?De uitslag van deze vraag was erg verrassend. Zoals je in de grafiek kunt zien, zijn de meeste meiden ouder dan 17 jaar. Leuk! Blijkbaar zijn we niet 'kinderachtig' en vinden meiden die ouder dan wij zijn het ook leuk om ons blog te lezen. En er bleek ook nog uit deze vraag dat we zelfs wat jongere bezoeksters hebben! Één iemand antwoordde dat zij twaalf jaar of jonger was.


Hoe ben je op Sweethippos terecht gekomen?


Uit deze vraag blijkt maar weer hoe belangrijk netwerken met andere blogs is. De meeste meiden hebben namelijk ingevuld dat ze via een ander blog komen. Op deze manier ontdekken wij ook de meeste blogs, dus het was niet een hele verrassende uitkomst. Ook waren er veel bezoeksters die ons via Bloglovin' hebben ontdekt. En zelfs één iemand is op ons blog terecht gekomen via een kennis. Blijkbaar wordt er toch over ons blog gepraat... ;) Er waren ook nog antwoorden zoals 'ik heb jullie blog via de livechat leren kennen' of 'ik kom via youtube'.

Hoe vaak bezoek je Sweethippos?
Uit deze vraag blijkt zeker dat er veel meiden op ons blog kijken via Bloglovin'. De meesten hebben aangevinkt dat ze op ons blog kijken als er een nieuwe post is. Ook zijn er meiden die ons in hun 'dagelijkse routine' hebben zitten. Zij bekijken ons blog één keer per dag. Er waren ook nog antwoorden zoals 'ik kijk als er een post is die me aanspreekt'.

Wat vind je het leukst om te lezen / zien op Sweethippos?Shoplogs vinden jullie het allerleukste om te zien op Sweethippos. Dit doen we niet vaak, maar áls we een shoplog plaatsen zien we inderdaad dat jullie dat erg leuk vinden om te lezen. Daarnaast zijn Make-up, Reviews en Fotografie nog geliefde onderwerpen.

Wat vind je het minst leuk om te lezen / zien op Sweethippos?Uit deze vraag blijkt dat jullie Fashion een van de mindere onderwerpen vinden. Niet erg, want wij vinden het ook het minst leuk om over fashion te schrijven. We zijn tenslotte geen fashionblog! Verder vinden jullie de filmpjes niet zo leuk. Kunnen wij ons voorstellen: we hebben nou eenmaal een aparte humor, en je houdt ervan of niet. Inspiratie doet het ook niet zo goed. Hier kunnen we ons wel in vinden, want we plaatsen meestal Inspiratie als we juist géén inspiratie hebben (oeps). Verder zijn de posts over nieuwe collecties en reviews over onbekende merken ook niet geliefd.

Wat wil je meer lezen / zien op Sweethippos?
De meningen waren erg verdeeld bij deze vraag. Volgens jullie mogen we wel meer over make-up schrijven. Het is inderdaad zo dat we de laatste tijd minder aan dit onderwerp toekomen. Dit komt omdat we gewoon minder kopen dan eerst! Ook mag er meer fotografie verschijnen en ook meer shoplogs. De meiden die 'Other...' hebben gekozen zeiden onder andere 'een kijkje in jullie dagelijkse leven' en 'ik vind het goed zoals het nu is, het is heel afwisselend'.

Wat vind je van de layout van Sweethippos?
Het antwoord op deze vraag lijkt me duidelijk, niet...? De meesten van jullie vinden de layout gewoon leuk zoals hij is. Een paar vonden hem helemaal geweldig, maar volgens een paar kan het beter. Zelfs één iemand vind het helemaal niks (maar diegene vond helemaal niks leuk aan ons blog ;). Wij vinden onze layout leuk omdat hij lekker persoonlijk is, met ons hoofd in de header.

Hoe vaak plaats je een comment op Sweethippos?
Nog uitleg nodig bij deze vraag? Wij doen vaak hetzelfde als jullie. We plaatsen een comment als we er zin in hebben! We hebben ook wat lurkers tussen onze bezoekers zitten. Niet erg natuurlijk, maar we vinden het leuk om onze bezoeksters te leren kennen! Laat je dus niet tegenhouden om een comment te plaatsen.

Wat vind je leuk aan Sweethippos, en waarom?
Een greep uit de antwoorden:
- 'De persoonlijkheid die jullie in de artikelen stoppen'
- 'De filmpjes zijn altijd leuk opgenomen'
- 'Jullie zijn lief en grappig en jullie blog is fris en leuk, het is niet alleen maar serieuze reviews!'
- 'Het enthousiasme van jullie allebei!'
- 'leuk want je kunt jullie zo goed zien groeien in wat jullie doen'
- 'Het feit dat het door 2 personen is gemaakt en dus 2 verschillende meningen krijgt ;)'

Wat zijn jullie lief! We schrijven inderdaad met veel enthousiastme, gewoon omdat het bloggen zo leuk is. Dank jullie wel voor de lieve complimentjes.

Wat vind je minder leuk aan Sweethippos, en waarom?
Een greep uit de antwoorden:
- 'Inspiratie, trekt me niet'
- 'Hmm.. dat er op zich niet super veel artikelen online komen'
- 'Dat het er een beetje rommelig uitziet, vooral in de sidebar'
- 'de filmpjes, kan me soms een beetje ergeren'
- 'veel reviews van merken die niet gewoon bij de drogist te krijgen zijn, zoals safari ofzo. Jammer!
- 'ik hoor bijna niks meer van 'the icecream project''

We zijn het voor een groot deel met jullie eens. Er zijn inderdaad niet heel veel artikelen, maar we doen ons best. Het is gewoon soms heel lastig met school, en nu met de vakantie. Marjolein en ik gaan niet tegelijk op vakantie, maar we vinden het soms moeilijk om in ons eentje het blog te voorzien van artikelen. En dat over The Icecream Project: waar is het mooie weer? We hebben al heel lang geen ijsjes meer gegeten. Daarom is het project een beetje doodgebloed, helaas. Misschien komt het ooit nog terug, maar op dit moment nog even niet.

Heb je nog tips en suggesties voor Sweethippos?
Een greep uit de antwoorden:
- 'Blijf doorgaan zoals jullie dat al deden!'
- 'probeer wat unieker te worden :)'
- 'Misschien meer 'looks' maken en minder alleen maar uittesten'
- 'Niet echt, maar ik hoop dat jullie nog lang door gaan, want ik bezoekn iedere dag steeds jullie blog met heel veel plezier!'
- 'posts waarin meerder producten met elkaar worden vergeleken (altijd leuk!), nail-arts, fotd's, daily routine's en stash enzo is altijd erg leuk om te kijken/lezen! '

Echt super bedankt voor het invullen allemaal. We vinden het heel belangrijk om het zo leuk mogelijk voor jullie te maken, en met de tips en suggesties van jullie kunnen we dat! We gaan er zeker mee aan de slag, en tot ziens op Sweethippos!

Liefs, Floor en Marjolein
(sweethippos@hotmail.com)

nRelate Posts and Homepage