1/27/2012

Personal | School, Sparen, en een boel gelul


Op het moment dat jullie dit lezen is het vrijdag, de dag dat ik mijn derde toets in de toetsweek maak. Toch raar, als je bedenkt dat we al vanaf maandag toetsweek hebben. Ik was namelijk dinsdag, woensdag én donderdag vrij. Ik heb de vakken niet die toen werden getoetst, en gister was het docentenstaking, dus alle toetsen worden verplaatst naar dinsdag. Chill, denk je, die dagen vrij. Ja, dat vond ik ook wel, tot het woensdag werd. Leren had ik geen zin in, bovendien heb ik vrijdag (vandaag dus) alleen maar economie, en dat is niet echt een vak waar ik heel veel voor hoef te leren. 
Film kijken had ik al gedaan, de computer draaide overuren, Twitter en MSN waren niet meer interessant. Dus  ging ik op zoek naar leuk DIY's, die ik niet kon vinden. Woensdag was een verveeldag. Vandaag (ik schrijf dit donderdag) wordt vast wel leuk, de laatste puntjes op de i zetten voor economie, en de langverwachte Macarons bakken met de beste Floor. En alsof dat nog niet genoeg is ook nog even 200 dozen openscheuren en netjes in het vak zetten bij de Albert Heijn.
Toetsweek is voor mij dit keer  dus niet écht een straf, bovendien heb ik altijd het gevoel dat ik heel weinig leer, maar toch goede cijfers haal. Ook niet zo'n vervelende gave.

Maar er zijn meer dingen waar ik me bezig mee houd: geld bijvoorbeeld. Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik aan het sparen ben voor een spiegelreflex camera, en wel de Canon EOS 1100D. Ik hoef alleen de Body te kopen, omdat papa de lens wel voor me heeft. €330 moet ik uittellen, en dat is nog niet zo makkelijk als ik dacht. Er staat al wel een hoop geld op mijn spaarrekening, maar nog niet genoeg. Bovendien denk ik elke keer dat ik mijn hele salaris wel daarheen kan storten, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ik nog kleding, een spiegel en Usfoodz moet betalen. Die camera moet dus nog even wachten, en ik moet iets minder enthousiast geld naar mijn spaarrekening boeken. Als er mensen zijn die geld willen storten, ik hoor het graag ;)

Over Usfoodz, dat is een hele leuke (en lekkere webshop) waar ze téveel lekker snoep kopen. Floor en ik spraken af dat te doen als we allebei een goede toetsweek gehad hadden. Lekker :D Maar nu het dichterbij komt moet ik er wel rekening mee houden dat €15 op dit moment wel veel is, en dat ik daar ook weer 1/22e camera van kan kopen. Maarja, snoep vind ik ook wel lekker. Bovendien kan ik Floor niet zomaar alleen snoep laten bestellen ;) 

En dan nog één dingetje: over 8 nachtjes ga ik meeten met Josephine, Fleur, Dajana, Laura, Floor, Marieke, ik en misschien Martine :D Dat is wel een goede troost om de toetsweek toch maar te overleven.

Oke, dat was een hóóp gelul. Hopelijk vonden jullie het toch leuk om te lezen.

Liefs, Marjolein
(sweethippos@hotmail.com)

nRelate Posts and Homepage