2/08/2012

Wednesday's Opinion | Sparen of Uitgeven?

In Wednesday's Opinion leggen we jullie een stelling voor, waar jullie dan jullie mening over kunnen geven in de comments, en natuurlijk op elkaar kunnen reageren. Ook wij zullen onze mening geven!


Dit keer is de stelling:


Geef jij (al) je geld liever uit aan leuke dingen, of spaar je voor later (of om iets 'groots' te kopen)?

Floor
Natuurlijk vind ik het zoals bijna elk ander meisje het leuk om make-up, kleren en andere leuke goodies te kopen. Ik kan ook braaf zeggen dat ik liever spaar, maar helaas is dit niet zo. Ik vind het veel te leuk om mijn geld uit te geven! Een lange tijd heeft er wel geld op mijn spaarrekening gestaan omdat ik toen mijn camera wilde kopen, maar dat was ook echt de enige keer. Als mijn geld weer gestort wordt, krijg ik kriebels. Ik ga op webshops snuffelen en gooi mijn virtuele winkelmandje vol, maar vervolgens leg ik alles toch weer terug. Het woord S P A R E N dringt dan weer mijn hebzuchtige mind binnen. Oh ja, ik 'moet' nog een nieuwe laptop... Herkenbaar?

Marjolein
Zelf ben ik best verstandig met geld. Ik heb van mijn dertiende tot mijn vijftiende een krantenwijk gehad, waar ik €50 per maand mee verdiende. Hiervan ging een groot deel per maand naar mijn spaarrekening. Het meeste hiervan is voor 'later', omdat ik het fijn vind om in de tijd dat ik wil studeren of een eigen huisje wil kopen wat geld achter de hand te hebben. Nog steeds zet ik een groot deel opzij, op dit moment is dat voor mijn spiegelreflexcamera die ik graag wil kopen. Sparen is erg handig, omdat je dat dan later kunt uitgeven aan extra mooie, dure en goede dingen. Uitgeven is natuurlijk ook erg leuk, maar als ik moet kiezen tussen sparen en uitgeven, kies ik toch voor sparen. Eigenlijk gaan die twee dingen goed samen, want na het sparen komt het uitgeven! En nu? Nog even hard vakkenvullen, zodat ik over een maandje mijn Canon Eos 1100D kan kopen :D

En nou zijn we benieuwd naar jouw mening! Wat doe je liever: sparen of uitgeven?

Liefs, Floor en Marjolein
(sweethippos@hotmail.com)

nRelate Posts and Homepage