4/29/2012

Personal | Verslag van de afgelopen week

Zo, zondagochtend. Ik ben even aan het bijkomen van de afgelopen week. Ik heb een week niet geblogt, en ben druk bezig het ritme weer op te pakken. Want als ik iets niet wil is dat om Sweethippo's te verwaarlozen. Afgelopen week bracht ik door met Nora, een baskisch meisje. Zij was in verband met de uitwisseling bij mij thuis. Ik heb een heerlijke week gehad.


Zondag: Ontzettend zenuwachtig vertrok ik naar het transferium, waar de bus vol met basken zou aankomen. Toen ik Nora weer zag (in oktober zijn wij naar Spanje geweest) was het meteen weer leuk. Nog wel een klein beetje onwennig zaten we in de auto, maar dat ging al snel over. 's Middags heb ik haar mijn dorp laten zien. En 's avonds kwam Floor met haar familie en uitwisselingsstudente gourmetten.

Maandag: Deze dag was de opening op onze school. Alle vierde klassers zijn op uitwisseling geweest, iedereen naar een andere bestemming. Deze dag bestond voor ons Nederlanders vooral uit wachten. Niet echt een succes dus. Wel was het na school heel gezellig en zijn we 's avonds met een groepje naar Groningen geweest, om gezellig in een café te zitten.

Dinsdag: Amsterdam time! Maar eerst moesten we nog educatieve dingen doen, oftewel: naar Franeker om een planetarium te bezoeken en door Amsterdam lopen en op de foto gaan met monumenten. Yeah Right! Daarna hadden we vrij kort vrije tijd, maar wel was het leuk om even de winkels in Amsterdam in gegaan. Niks gekocht, want ik was echt kapot.

Woensdag: Woensdagochtend moesten we een workshop geven aan de onderbouwleerlingen. Ik ging met Nora, een Nederlandse jongen en zijn uitwisselingsstudente een baskisch kerstliedje leren.
Van te voren was ik ontzettend zenuwachtig, ik had er ook echt het ergste van verwacht. Gelukkig viel het erg mee, en was het best leuk om te doen! 's Middags was het shopping time in Groningen. Ook hier heb ik niks gekocht, maar gezellig was het wel. 's Avonds zijn we 'The Hangover Part 2' gaan kijken. Ik heb héél hard gelachen.

Donderdag: We zouden gaan wadlopen, maar in verband met het weer werd dat een bezoek aan kamp Westerbork. Opzich kun je het niet veel saaier verzinnen, maar oké. Daarna hebben we een bezoekje gebracht aan de zeehondencrèche. Dat was echt even jeugdsentiment, want ik was er al heel lang niet meer geweest. 's Avonds was het tijd voor de Farewell party. Yeah! Op de foto helemaal bovenaan kun je mijn look ongeveer bekijken. Ik heb me opgetut samen met twee baskische meisjes, die er heel lang over deden om hun haar te stijlen. Het feest was heerlijk.

Vrijdag: Met tranen in mijn ogen was het tijd om doei te zeggen. En dan waarschijnlijk doei voor altijd. Ik ben in de twee weken die ik met haar heb doorgebracht hele goede vriendinnen geworden, en nu zie ik haar waarschijnlijk nooit meer. Ik wil wel proberen om mijn ouders een keer mee te sleuren naar Spanje, maar de kans is klein.

Zaterdag: Gister ben ik met mijn ouders, zusje en vriendin van zusje naar Bremen geweest. Eerst een bezoekje aan de Primark. Hij was leuk, maar viel me een beetje tegen. Ik had er misschien teveel van verwacht. Ik heb dan ook niet veel gekocht. Daarna nog het centrum zelf, vol leuke winkels. Ik heb een hele leuke dag gehad.

En nu is het vakantie. Yeah! Ik ga van morgen t/m woensdag met mijn oma, tante en zusje naar Putten (op de veluwe). Daarna weet ik nog niet, maar deze vakantie wordt heel relaxed!

 


(info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage