5/20/2012

Banana Cupcakes | recept

Cupcakes are my favourite things! Woensdag bleef mijn nicht(je) logeren, en de volgende dag hadden we allebei zin in maar één ding: cakejes bakken! We renden naar de AlbertHeijn, die gelukkig open was op Hemelvaartsdag, en maakten deze overheerlijke bananencakejes. Voor het recept en de resultaatfoto's, lees verder.

Dit recept komt uit het '500 Cupcakes' boek.

Nodig voor 18 cupcakes: 
- 230 gram zachte boter
- 230 gram fijne kristalsuiker
- 230 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 2 grote bananen, fijngeprakt

Voor het glazuur:
- 200 gram verse roomkaas
- 1 bus poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanilla-aroma
- 1 banaan in dunne schijfjes



Verwarm de oven voor op 175 graden/ gasstand 2-3. Zet 18 papieren vormpjes neer. Klop boter, suiker, bakmeel, eieren en nootmuskaat in een grote kom met een handmixer in 2-3 minuten glad. Roer de bananenpuree erdoor tot alles goed is vermengd. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes 20-22 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat ze minimaal 5 minuten afkoelen.

Klop voor het glazuur de roomkaas met de handmixer op een lage stand zacht en glad. Schakel naar een hogere stand en klop er poedersuiker, citroensap en vanilla door. Schep een krul glazuur op de cakejes en leg er een plakje banaan op.


Liefs, Marjolein

nRelate Posts and Homepage