5/26/2012

In 5 stappen summerproof!


Oh ja, het gebeurt nu toch echt. De zomer komt eraan! De afgelopen dagen hebben we heerlijk van het warme weer kunnen genieten. Althans, ik wel! Maar moet nog wel wat stappen ondernemen wil ik echt helemaal summerproof zijn. Jij ook? Lees dan dit artikel voor 5 tips!

1. Verzamel alle zonnebrand die je kunt vinden en smeren maar!

Bij zomer hoort natuurlijk zon. En bij zon en een lekker temperatuurtje hoort zonnebaden! Maar natuurlijk moet je dit wel 'veilig' doen. We weten inmiddels wel dat je van heel veel zonnen zonder bescherming huge rimpels, vreemde kreeftentrekjes en in extreme gevallen zelfs huidkanker krijgt. Goed beschermen dus! De factor die je moet gebruiken hangt af van je huidtype. Heb je een zeer lichte huid, verbrand je snel en wordt je bijna niet bruin? Dan is factor 30 goed voor jou. Heb je een vrij licht huidje en bruin je gemakkelijk? Factor 10 tot 15 is perfect voor jou. Ben je goed ingesmeerd? Dan kan het zonnen beginnen! En ben je zo iemand die heel langzaam bruin wordt, dan kan je natuurlijk nog altijd een fake tan creeĆ«ren met een zelfbruiner ;)

2. Vul je zomergarderobe aan met zomerproof kleren!

Natuurlijk is shoppen altijd leuk, maar ik vind het nog eens extra leuk als de zomer weer aanbreekt. Dan kunnen we namelijk extra veel jurkjes, rokjes en leuke hemdjes kopen! Vandaag ben ik toevallig met Marjolein in Amsterdam en Zaandam (Primark!) voor zo'n zomershopsessie, en ik ben van plan flink zomerkleren in te slaan. Ik heb shorts, een jumpsuit, luchtige jurkjes en shirtjes nodig. Of nou ja, nodig heb ik het niet, maar het is natuurlijk gewoon leuk om jezelf weer klaar te stomen voor de zomer! En als je toch aan het shoppen bent, scoor dan nog een extra zonnebril voor tijdens het zonnen ;)

3. Hou een beautymiddag met je vriendinnen!

Je hebt nu al een mooi, beginnend bruin kleurtje en een mooie zomergarderobe, maar je huid is nog niet zo zacht als je zou willen, je nagels kunnen wel een beurt gebruiken en je haar is een bos stro. Kortom: jij moet eens nodig een beautymiddag houden! Zo'n middagje is natuurlijk altijd lekker, maar in de zomer wil je natuurlijk niet eruit zien alsof je midden in een winterdip zit. Trommel daarom je vriendinnen op en hou een manicure, smeer lekker voedende maskertjes op en smeer nog eens extra zelfbruiner op voor die instant tan. Wedden dat jij er weer even tegenaan kan?

4. Maak alvast plannen voor de vakantie!

Tumblr_losvmaxreh1qfateqo1_500_largeNatuurlijk heb jij je vakantie allang geboekt met of zonder je ouders, maar weet je al wat je gaat doen in de rest van de vakantie? Ja, natuurlijk ga je heel veel zwemmen, zonnen en shoppen, maar had je al gedacht aan picknicken bij zonsondergang, je in het zweet werken bij je zomerbaantje in de ijswinkel of je eigen american flag shorts do-it-yourselven? Er is zoveel leuks te doen in 7 weken (of zelfs meer) tijd!

5. Tot slot: doe een summer work-out!

Na je examens of je laatste toetsweek is het eindelijk tijd om te relaxen. Maar ben je al tevreden met je summer body? Zo niet, doe dan om de dag een flinke work-out als het is afgekoeld! Inmiddels ben ik begonnen met een work-out uit de CosmoGirl. Deze stoomt mij in zes weken tijd klaar voor de zomer! Let er natuurlijk wel op dat je een goede warming-up doet: je wilt natuurlijk niet dat je een week plat ligt door een blessure ;)

Wat doe jij om jezelf voor te bereiden op de zomer?(info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage