3/03/2013

Recept - Frambozen Soufflé

Wat is een avondje met zijn tweetjes thuis zijn, zonder ouders bij Suzanne en Marjolein? Lekker koken en Grey's Anatomy kijken op de bank. We bladerden mijn kookboeken door en kwamen dit toetje tegen, die we besloten te maken, want het zag er echt lekker uit! Wil je weten hoe je het moet maken, lees dan dit artikel! :)


Wat is een Frambozen Soufflé? Ik wist van te voren niet goed wat ik moest verwachten en verwachtte dat het een soort cakeje zou worden. Ik kan je wel vertellen: Dat is het dus NIET! Het voelt aan als een pudding, en door het suiker wat op de rand aangebracht moest worden kreeg het een gekarameliseerd laagje. Ik heb erg genoten van dit toetje, hoewel het wel erg vulde.
Wat heb je nodig? 
- 250 gram frambozen, vers of diepvries (bijvoorbeeld een 'doosjevol frambozen' van AH)
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 80 gram poedersuiker
- 30 gram witte basterdsuiker
- 4 eiwitten
- 4 ovenbestendige bakjesHet is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Let maar op!
1) Verwarm de oven voor op 180 graden.
2) Vet de bakjes in. Zorg dat er overal een beetje boter zit.
3) Schep de kristalsuiker in één van de bakjes. Draai en schud zodat er een laagje suiker in zit. Giet het suiker over in het tweede bakje, herhaal het draaien en schudden en ga door tot in elk bakje een laagje suiker zit. Het overige suiker gooi je weg.
4) Pureer 200 gram van de frambozen met een staafmixer/blender/whatever. Zeef de pitjes eruit door het gepureerde prutje in een zeef te doen en er met een lepel overheen te wrijven. Niet alle pitjes zullen eruit gaan, maar dat is niet erg.
5) Klop de eiwitten half stijf, voeg de basterdsuiker toe en klop verder stijf. Voeg daarna de poedersuiker toe en klop weer even verder. Schep de frambozenpuree erdoor en verdeel het mengsel over de vier bakjes. Strijk de bovenkant glad.
6) Zet het 10 minuten in een voorverwarmde oven. Na tien minuten haal je het eruit, bestrooi met poedersuiker en garneer met de rest van de frambozen.


Het is echt heel lekker zoet en simpel om te maken! Ik vind het toetje er in de bakjes ook heel leuk uitzien, en het is ook echt geschikt om te maken als er mensen komen eten of iets dergelijks.

Lijkt dit je lekker? (info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage