6/02/2013

Recept - Hollywood Cheesecake

Man, wat houd ik van Cheesecake. Zondag vonden Suzanne en ik het tijd om weer eens taart te bakken, en omdat ik net het artikel van Soesja had gelezen, besloten we om de 'Hollywood Cheesecake' te gaan maken. Deze was zó perfect en lekker, dat ik het recept graag met jullie wil delen.

Stap 1: De bodem
Je hebt nodig:
- 200 gram koekjes, bijvoorbeeld Digestive biscuits of Maria biscuits.
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels roomboter/margarine, wat ongeveer 40 gram is.

Verkruimel de koekjes met bijvoorbeeld een glas, tot ze klein genoeg zijn voor de bodem. Doe hierbij de gesmolten boter en de suiker en roer dit door elkaar. Bekleed te bodem van een springvorm met bakpapier en druk hier het mengsel op. Zet de bodem 10 minuten in een oven van 170 graden.

Stap 2: De eerste laag
Je hebt nodig:
- 450 gram naturel Philadelphia (of, voor de budgetshoppers: zuivelspread van Euroshopper!)
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 1/2 theelepel vanilla aroma
- 2 gesplitste eieren

Meng de Philadelphia, suiker, citroensap, citroenrasp en vanille met de mixer tot het een glad beslag is geworden. Voeg het eigeel één voor één toe, en mix tussendoor steeds zodat het goed wordt opgenomen. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het mengsel, denk eraan dat je NIET gaat mixen, dat zou het eiwit verpesten. Giet dit mengsel over de bodem en bak 40 minuten op 150 graden.

Stap 3: De tweede laag

Je hebt nodig:
- 200 gram zure room
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille aroma

Meng de ingrediënten door elkaar en strijk het over de eerste laag. Bak dit nog 10 minuutjes op 150 graden.

Als de taart uit de oven komt, is het een slim idee om hem voor een paar uurtjes (een stuk of twee) in de koelkast te zetten, zodat de bodem niet uit elkaar valt (ik spreek uit ervaring...). Daarna versier je hem met een stuk of 6 verse aardbeien! 

Ik heb heftig genoten van deze taart. Jum! Cheesecake is natuurlijk nooit erg gezond, maar dat maakt helemaal niet uit, aangezien hij écht perfect is.

Ga jij deze taart maken? (info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage