7/30/2013

Floor en Marjolein in Berlijn - dag 3 en terugreis

Jullie konden een paar dagen terug al het verslagje van de heenreis en dag 2 lezen, en nu is het tijd om jullie te vertellen wat we de rest van de tijd hebben gedaan. Het is een stuk minder dan wat we in de eerste dagen deden, maar we hebben niet stilgezeten.Nadat de tweede nacht er alweer op zat, begon ons ochtendritueel: douchen, aankleden, opmaken en ontbijten bij Zuccherino op de hoek. Dit keer waren we zo slim op de menukaart te ontdekken, waarop een aantal ontbijtjes stonden, en hoefden we geen droge broodjes zonder beleg uit een zakje te eten. We namen 'Sweet Day' ontbijt: Croissant, pistoletje, twee soorten jam en een paar stukjes fruit. Heerlijk en goedkoop. 
Tijdens het ontbijten hadden we de slimste gedachte van alle dagen: we besloten onze camera thuis te laten tijdens het shoppen, om onszelf heel wat gezeul te besparen. Er zijn dus geen foto's gemaakt tijdens deze dag. We gingen eerst met de metro naar Walter-Schreiber-Platz, waar de Primark zit. Het was er best rustig, dus we konden op ons gemakje alles bekijken. Daarna was het tijd om naar KaDeWe te gaan. De winkel is zo mooi ingericht, en het ruikt er lekker naar parfum/eten/... . We kwamen er helaas al snel achter dat het geen goed idee is om met een Primark tasje door Berlijn te lopen (er vroegen meerdere mensen waar de Primark zit...) maar daardoor lieten we ons niet verstoren en we liepen de hele Kurfürstendamm af: Pull & Bear, Bershka, Mango, Forever21, H&M, Urban Outfitters en Footlocker zijn een aantal winkels waar we naar binnen gingen en iets kochten. Halverwege kwamen we langs een fontein, waar we onze voetjes heerlijk even in hingen onder het genot van een crêpe. Daarna konden we er weer even tegen aan. We sloten af met een McFlurry en gingen toen naar ons appartement om ons wat op te frissen, een potje te kaarten, chips te eten en te chillen. Rond 20 uur gingen we weer naar Belluno, omdat het ons daar goed was bevallen qua eten en sfeer. Dit keer nam ik een pizza, en Floor nam dezelfde Spaghetti. Het was wéér heerlijk. Na het eten liepen we nog een rondje door Kollwitzplatz en namen de metro terug naar ons appartement. We waren moe, dus na een uurtje gingen we slapen. Of nouja, dat probeerden we. Helaas werden we wakker gehouden door asociale meisjes die tot diep in de nacht muziek op hadden staan en steeds heen en weer liepen op hakken. Jammer. 


Terugreis


Een beetje teleurgesteld werden we dinsdagochtend wakker: Het was tijd voor de terugweg! We moesten om 10 uur uit ons appartement zijn, maar gelukkig mochten onze koffers nog tot 12 uur blijven staan. We gingen weer ontbijten bij onze stam-bakker, en liepen langs Humana Vintage. Helaas was die pas vanaf 11 uur open, dus liepen we nog even naar Mauerpark om er te chillen. We aten Oreo en maakten de enige foto van ons tweetjes. Er was een enge, schreeuwende zwerver en heel veel hardlopers met een blote bast. Toen het iets na 11 uur was liepen we naar Humana, wat toch een beetje tegenviel. Daarna gingen we nog naar een winkeltje die coole dingen verkocht, bewerkte vintage jurkjes onder andere. Maar het was duur. Daarna liepen we richting ons appartement, dat niet meer ons appartement was, om onze koffers te halen. Al zwetend en puffend liepen we naar het metrostation (en beklommen de trap) om aan onze terugreis te beginnen.
We waren veel te vroeg op Hauptbahnhof, maar dat overleefden we met een ijsje en door op een plek te zitten waar je goed mensen kon kijken: veel japanners, mensen met grote Dunkin' Donuts tasjes en mensen die niet begrepen dat de roltrap kapot was. Toen ging dan eindelijk onze trein terug. Ook dit keer moesten we overstappen in Hannover, door de dijkdoorbraak. We kwamen met een halfuur vertraging aan in Hannover en in onze tweede trein was de airco stuk, dus dat was geen pretje. Gelukkig ging de DB water uitdelen, om het iets dragelijker te maken. Om 19:45 waren we weer terug in Almelo, waar Floors mama ons op kwam halen. En toen was het echt voorbij, zo jammer, want het was zo leuk!(info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage