7/27/2013

Floor en Marjolein in Berlijn - heenreis en dag 2

Maar liefst vijf maanden en één dag hebben Marjolein en ik er op moeten wachten: onze citytrip naar Berlijn! We vonden Delft vorige zomer heel leuk, maar we hadden toch wat meer uitdaging nodig. We vonden het een heel goed idee om een mini vakantie te houden in een wereldstad, maar welke? Uiteindelijk was de keus nog best snel gemaakt. Berlijn zou het worden. En nu zijn we inmiddels al weer vier dagen terug. Die vier dagen in Berlijn gingen snel, en eigenlijk veel te snel! Want wat hebben we veel gedaan en gezien. We gaan jullie er allemaal over vertellen in twee artikeltjes, met heel veel foto's erbij natuurlijk.

Heenreis

Met heel veel eten ingepakt gingen we op weg naar station Almelo, waar de trein naar Berlijn zou vertrekken. Helaas wisten we van tevoren al dat er een dijkbreuk bij Hannover was, en dat we daarom daar over zouden moeten stappen en een uur omreizen. In de eerste trein konden we lekker zitten met veel beenruimte, maar in de tweede trein van Hannover naar Berlijn zat de trein bommetjevol en moest ik op de grond en Marjolein op de koffers zitten. Tsja.

Na ongeveer zeven uur reizen (of zelfs acht, ik heb geen idee) kwamen we dan eindelijk aan bij ons appartement / kamer. Het was nog even een avontuur, want toen we bij het goede adres gekomen waren, leek het helemaal niet alsof daar een appartement zat! Gelukkig kwam daar opeens een man aangelopen die een van de beheerders bleek te zijn. Eind goed al goed! De kamer was heel netjes en schoon, en na die lange treinreis waren we stiekem wel een beetje opgelucht. Ook bleek er een soort bakkerij / ontbijtrestaurantje op de hoek te zitten, en daar hebben we even onze trek weggewerkt. Ik met een vers croissantje, en Marjolein met een soort kersengebakje. Heel lekker!
We hadden dan wel heel lang gereisd, we hadden nog een groot deel van de middag en avond voor de boeg! Na even in ons Berlijn boekje te hebben gekeken, besloten we om richting Alexanderplatz te gaan daar rond te kijken. Daar in de buurt zitten onder andere de Fernsehturm en de Dom, dus die hebben we even mooi bekeken. 
Na nog een heerlijk ijsje te hebben gegeten gingen we langzamerhand terug richting onze wijk. We hadden aardig wat trek gekregen, dus we besloten om een restaurantje te vinden in ons typische toeristenboekje. Er bleek vlakbij een leuk restaurant te zitten, dus daar gingen we naar op zoek. Maar onderweg kwamen we wel een heel leuke Italiaan tegen, waar de kaart er goed uit zag en je lekker buiten kon zitten.
We hadden allebei ontzettend zin in cola, en de spaghetti klonk ook hartstikke lekker. Ik had spaghetti aglio e olio, en Marjolein had spaghetti met mozzarella en tomatensaus. Heel erg jummie allemaal!

Dag 2 - Flohmarkt en sightseeing


We hadden geluk: omdat er elke zondag in het Mauerpark een flohmarkt was, konden wij daar mooi heen! En het was ook nog eens maar tien minuutjes lopen van ons appartement. We verwachtten vooral heel veel junk, maar het leek mee te vallen: er was inderdaad veel rotzooi, maar er waren ook wat verborgen schatten te vinden. Zo waren er bij een kraam allemaal metalen blikjes, maar ook een kraam met zelfontworpen t-shirts en vintage Levi's. Ik was vooral heel erg benieuwd naar alle platenkramen, want zoals jullie weten ben ik er gek op! De plaat op de bovenste foto stond hoog op mijn wishlist. Die zien jullie als het goed is maandag.
Na er ongeveer een half uurtje te hebben gespendeerd, waren we er zat van. Het was al zo warm, en we liepen vol in de zon. We besloten dus om weer de metro te pakken en aan onze sightseeing trip te beginnen. We wilden de beroemdste plekken van Berlijn bezoeken, zoals Checkpoint Charlie, de Reichstag en de Brandenburger Tor. Ook hebben we even gechilld in de Tiergarten en typisch Duitse gerechtjes gegeten.
CHECKPOINT CHARLIE (WAT ECHT NIETS VOORSTELT)
LUNCH: EEN ECHTE BERLIJNSE BRATWURST!
TOETJE: FROZEN YOGHURT ♥
HET SONYCENTER - HEEL INDRUKWEKKEND!
HET HOLOCAUST-MONUMENT
DE BRANDENBURGER TOR
STANDBEELD VAN GOETHE IN DE TIERGARTEN
DE REICHSTAG - HEEL GOED BEVEILIGD, MAAR WEL HEEL MOOI!
MIDDAGSNACK: COLA EN PATAT MET MAYO - 'EEN TYPISCH HOLLANDS MENU'
's Avonds namen we de metro naar het oosten, om daar de overblijfselen van de Berlijnse Muur te bekijken: East Side Gallery. Heel indrukwekkend met al die mooie graffitikunstwerken erop. Ook zagen we de brug die op de poster gedrukt stond die in onze kamer hing, die je hierboven op de foto ziet. We gingen op zoek naar een restaurantje uit het boekje, maar die bleek erg ver weg, dus eindigden we bij een Italiaan waar we een lekkere schnitzel aten. Logisch, hè? ;)

Een verslagje van dag drie en vier zal snel volgen van Marjoleins hand!
Ben jij al eens in Berlijn geweest?
nRelate Posts and Homepage