7/28/2013

Summer Reading - boeken die ik meeneem

Ik verheug me altijd enorm om op vakantie elke dag lekker aan het zwembad te liggen met een boek. Vlak voor we weggaan ga ik dan ook altijd even langs de bibliotheek. Terwijl Suzanne klaagde dat ze geen leuke boeken kon vinden, vond ik er juist te veel. Ik heb acht boeken van de bieb geleend, terwijl ik ook nog drie thuis heb liggen die mee gaan. En dat terwijl ik vorige vakantie in drie weken maar 5 boeken heb gelezen. Dus: ik moet nog even selecteren welke ik meeneem en welke niet, maar in dit artikel laat ik jullie alle boeken zien die ik ofwel zelf thuis heb, ofwel van de bieb heb geleend.




Als eerste de boeken die ik zelf heb. The Fault in Our Stars wilde ik al een hele tijd lezen, en die kocht ik een tijdje geleden op bol.com toen er een actie was. Floor heeft hem al geleend en gelezen, en volgens haar was 'ie geweldig. Deze ga ik denk ik als eerste lezen in de vakantie! Toen ik bij de boekhandel was voor tijdschriften zag ik Onwetend. Toen ik de achterkant las leek het boek me meteen erg spannend, en voor €12,50 nam ik het boek mee. Dan nog verloren van Nicci French. Ik kreeg hem van mijn tante, omdat zij hem al gelezen had en hem niet meer hoefde. Ik vind Nicci French leuk, dus dat kwam goed uit!






Bij de bieb pakte ik veel boeken bij de sector Literatuur. De boeken die ik heb gepakt lijken me allemaal echt heel leuk en/of mooi. Als eerste De stilte na Sarah, wat gaat over een man die de verdwijning van zijn dochtertje probeert te verwerken. Maar: zijn vrouw beweert dat ze nog in leven is. Als tweede Fantoompijn. Daarin was ik laatst begonnen op papa's e-reader, tot die compleet flipte en kapot ging. Dit is het laatste boek dat ik voor Nederlands literatuur moet lezen! Het begin was in ieder geval al leuk. Wegwezen gaat over drie zusjes met een ingewikkeld liefdesleven. Erg grappig, want ik heb nog een ander boek over drie zusjes geleend en Suzanne las er ook net twee. Blijkbaar is het een populair onderwerp? De meisjes van Shanghai is volgens mij een erg literair boek, maar volgens Goodreads wel een goed en mooi boek. Ik ben erg benieuwd, want ik vind de cultuur in China wel interessant.

En... nog meer boeken! Ik vond Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay erg mooi, dus nam ik dit keer Het huis waar jij van hield mee, waar ik al wel eens van gehoord had. Bij een tafel met een bordje 'de kleur is geel' nam ik Voortvluchtig mee. Er staat op de voorkant: James Bond voor vrouwen, superspannend. Dat is wat ik nodig heb, dus die verdween in mijn tas. Ook nam ik Dromen mee, deel drie van een serie waarvan ik de eerste twee boeken geweldig vond. Ik ben benieuwd of het derde deel ook leuk is, want meestal is dat niet zo in een serie, vind ik. Als laatste De drie zusjes, wat dus ook over drie zussen gaat.

Ik denk dat alle boeken echt wat voor mij zijn, en allemaal krijgen ze op Goodreads minimaal 3.5/5 sterren. Ik moet van mezelf nog drie boeken thuis laten, omdat het anders echt te veel boeken worden. Ik lees nóóit 11 boeken in drie weken, en als dat wel zo is, kan ik altijd nog boeken van Suzanne of mama gaan lezen. Maarja, welke laat ik thuis?

Welke boeken lees jij in de vakantie?











(info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage