8/06/2013

Tips Berlijn - slapen, eten en bekijken.

Jullie worden doodgegooid met artikeltjes over Berlijn, maar we vinden het gewoon erg leuk om erover te vertellen en een aantal tips te geven voor degenen van jullie die ook naar Berlijn gaan binnenkort. De dingen die wij hebben bekeken, gedaan en waar we hebben gegeten, zijn ons erg goed bevallen, en daarom leek het ons leuk om jullie wat tips te geven. Waar slaap je? Wat moet je doen? Waar ga je eten?
Slapen

Wij sliepen in Apartment Schulz, in de superleuke wijk Prenzlauer Berg! Het is misschien niet het meest luxe hotel, maar dat kunnen wij ook helemaal niet betalen. De receptie zit aan de Cantianstraße, en de appartmenten op max. 300 meter hier vandaan. Wij zaten toevallig in hetzelfde gebouw als de receptie, dus voor ons was het zo'n 5 meter. De kamer is helemaal ingericht met Ikea meubels, maar door de poster die er hangt komt er toch wat sfeer. Het allerbelangrijkst: De kamers zijn súperschoon. Je deelt de badkamer, wc en keuken met in totaal zes of acht mensen, maar ook dat wordt twee keer per dag schoongemaakt. Het appartement ligt op 5 minuten lopen van een metrostation en vlakbij veel restaurantjes, en dichtbij het Mauerpark. En de prijs is ook prima, voor drie nachten betaalden wij €66 per persoon. Je kunt het appartement reserveren via booking.com


EtenBakkerij/ontbijt: Zuccherino
Wij werden erg blij toen we op zo'n 20 meter van ons appartement een bakkerij zagen. De eerste middag haalden we er een broodje (ik had de heerlijke kersen-iets van de foto), en vanaf dat moment hebben we alle drie dagen ontbeten bij die bakkerij. De eerste dag snapten we niet dat er een menukaartje was, maar die is er. Wij namen het 'Sweet day' ontbijt, waarbij je een croissantje, pistoletje, twee soorten jam en stukjes fruit krijgt voor €3,20. De mensen zijn er erg vriendelijk en je kunt ook lekker buiten zitten. Als je er heen gaat, vergeet dan geen geld te halen, want je kunt er niet pinnen.ijsjes: Bandy Brooks
Eerst had ik de naam verkeerd gelezen en dacht ik dat het een American Bookstore was (Brandy Books...), maar het bleek een winkel te zijn met héérlijk ijs. Jum! Het is een keten, want we zagen het op minimaal drie plekken in Berlijn. Wij aten het in de straat tussen de dom en de Fernsehturm. Citroenijsje = ideaal.Froyo's
Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wáár je de Frozen Yoghurt eet, want er zijn er genoeg te vinden door de hele stad. Die van ons was echter wel érg lekker. Het zit aan de Friedrichstrasse, tussen Checkpoint Charlie en het metrostation Stadmitte. De foto die Floor er van maakte is zó mooi, en ziet er precies zo uit als het smaakte: heerlijk!

Crêpes
Tijdens het shoppen kregen we ontzettende honger. Het eerste kraampje waar we op stuitten, bij de Gedächtnichskirche aan de Kurfürstendamm, was een kraampje waar crêpes werden verkocht. De vrouw maakte ze op een traditionele manier, en ze waren echt héérlijk (en maar €2,50 per stuk).


Doen/bekijken


Naar de Flohmarkt im Mauerpark
Zoals al eerder vermeld, zat ons appartement vlakbij het Mauerpark, op zo'n tien minuutjes lopen. Op zondagochtend is er elke week een Flohmarkt. Niet zo'n stomme zoals hier in Nederland, nee, echt een hele leuke markt. Floor kocht er een plaat van The Beatles, en verder waren er nog meer platen, schoenen, vintage kleding, etc. De markt is van 9:00-17:00.

Met je voeten in een fontein hangen
Als je een hele tijd gelopen hebt, is het heerlijk om even af te koelen in één van de fonteinen. De fontein bij het Alexanderplatz is naast dat het mooi is, ook heerlijk voor de voetjes. Iedereen zat er met de voeten in ( en kinderen zwommen er zelfs in) dus het was helemaal niet raar. 

Dagkaart voor de metro nemen
Je kunt overal komen met de metro/U-bahn, en daarom is het slim om een dagkaart te kopen. Deze kost €6,50, en dan heb je er de hele dag heel veel plezier van. 

Reichstag bezoeken
Als je een bezoek wilt brengen aan de Reichstag, vergeet dan niet om van te voren via internet te reserveren, anders kom je er niet in. Het bezoek is gratis en echt de moeite waard, vanuit de koepel heb je een prachtig uitzicht over de hele stad, en met de audioguide krijg je ook nog te weten wat de gebouwen zijn.

Chillen in Tiergarten
Vlakbij het Holocaust Monument begint het Tiergarten. In de zomer/lente/nazomer is het heerlijk om er in het gras te liggen om even bij te komen. Floor en ik hebben een halfuurtje onder een boom gelegen, en echt genoten! 

Verder nog bekijken:
- Berliner Dom (ga er in en beklim de koepel)
- Alexanderplatz
- Kollwitzplatz (in Prenzlauer Berg). Hier omheen zitten allemaal leuke restaurantjes en cafe's. 
- East Side Gallery
- Oberbaum Bridge
- Checkpoint Charlie en Mauermuseum
- Potzdamer Platz
- Shoppen aan de Kurfürstendamm en in de Primark.

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben, mocht je binnenkort naar Berlijn gaan. De dingen die we hebben gedaan waren allemaal écht heel leuk, en je kunt prima shoppen in Berlijn (bij o.a Forever21, Pull&Bear, Urban Outfitters, Primark, H&M, Mango, Zara, etc...)

Ben je al eens in Berlijn geweest? En wat heb jij toen bezocht?(info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage