8/12/2013

Update - Floor's Reading Challenge pt. 2


 photo readingchallenge_zpsfd427111.jpg
Net zoals Marjolein ben ik begin dit jaar begonnen aan een Reading Challenge op Goodreads. Op de basisschool las ik ontzettend veel en ging ik bijna elke week wel naar de bieb, maar sinds ik op de middelbare school zit en het een stuk drukker heb pak ik nog zelden een boek. Daarom wilde ik mezelf uitdagen om ten minste twintig boeken te lezen dit jaar. In dit artikel geef ik jullie een update over welke boeken ik heb gelezen, wat ik er van vond en hoe ik er voor sta. Klik hier voor deel 1.
13547220
The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald
Dit was het eerste boek wat ik las tijdens mijn vakantie naar Malta, en man, wat vond ik dit een fijn boek! Ik had eerst de film gezien (wat ik achteraf wel jammer vond), en ik was super benieuwd geworden naar het boek. Ik werd zeker niet teleurgesteld. De persoon waar het om draait, Gatsby, is een ontzettend gecompliceerd en mysterieus karakter, en ik vind het leuk dat het hele verhaal wordt verteld door Nick. De schrijfstijl vind ik heel mooi, het doet ouderwets aan (dat is het natuurlijk ook) en het klinkt vaak bijna als een gedicht. The Great Gatsby is een fijn liefdesverhaal met een duister tintje.
5/5 sterren


11870085

The Fault In Our Stars - John Green
Ik hoorde iedereen raven over de boeken van John Green, dus ik kon niet anders dan nieuwsgierig zijn naar dit boek. Ik had geluk dat ik hem van Marjolein mocht lenen voor de vakantie. Het verhaal is ontzettend luchtig geschreven en Green beschrijft alles alsof het helemaal niet ingewikkeld is, terwijl dat eigenlijk wel het geval is. Dit is niet zomaar een boek over een kankerpatient, het is veel meer dan dat. Zeker een aanrader!
5/5 sterren

Tirza - Arnon Grunberg
'Tirza' las ik voor school. Ik weet niet waarom ik dit boek uitkoos, want wat een bizarre cover heeft hij zeg! Het zegt wel veel over het verhaal, dus dat is ergens weer positief. Ondanks dat ik een beetje bang was om dit boek te lezen (hij is vrij dik) ging ik er toch vrij snel doorheen. Ik weet niet of het komt door de schrijfstijl van Grunberg, of doordat ik gewoon er snel klaar mee wilde zijn. Het is op sommige punten namelijk echt langdradig en een beetje saai. Op sommige plekken in het boek was er wel veel spanning en die stukken vond ik ook prettiger om te lezen. En de clue op het einde, die is geniaal gedaan. 
3/5 sterren
6430222

Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay
De film heb ik al een aantal keren gezien en die vond ik prachtig, dus ik vond dat ik ook het boek moest lezen. Ik las hem natuurlijk wel in het Nederlands, en niet in het Frans :') Ik werd niet teleurgesteld, want de film blijkt het boek vrij goed te volgen. Een minpuntje was dat ik de clue natuurlijk al lang wist, dus dat was niet echt positief voor mijn reading experience... Toch, nog steeds een flinke aanrader!
4/5 sterren
4327066
The perks of being a wallflower - Stephen Chbosky
Nog zo'n geval waarvan ik de film eerst zag en daarna pas het boek las. Ook deze leende ik weer van Marjolein, en ik las hem toen we in Berlijn waren. Ik vond hem geweldig. De personages waren ontzettend leuk en hadden elk hun eigen gecompliceerd ding, en wat een groot pluspunt was was dat ze muziek leuk vonden waar ik ook fan van ben, haha. Anyhow, ik had eerst niet verwacht dat dit boek was geschreven in de vorm van brieven, maar ik vond dat het heel goed werkte. Een aanrader voor beginnend Engels lezers, want ook het taalgebruik was niet te moeilijk.
5/5 sterren
17416065
Looking for Alaska - John Green
Nog een John Green boek! Dit exemplaar kocht ik in Engeland. Het verhaal speelt af op een kostschool, en het hoofdpersonage is weer zo'n typische awkward jongen. Hij ontmoet nieuwe, maar rare vrienden, die hem door het jaar heen helpen. Ik vond het verhaal soms een beetje doelloos (zo van: er gebeurt niets) maar toen 'het' eenmaal gebeurde liep het verhaal veel sneller en viel alles op z'n plek. Niet zo goed als 'The Fault in our Stars', maar zeker het lezen waard.
4/5 sterren

Doe jij ook een reading challenge? En welk boek heeft dan het meest indruk op je gemaakt?


nRelate Posts and Homepage