11/01/2013

Concert van Passenger - verslag

Afgelopen zondag reisde ik samen met Janneke naar de prachtige Bijlmer voor een concert van Passenger waar we al sinds 15 juni (toen we de kaartjes kochten) naar uit aan het kijken waren. De treinreis was erg gezellig en voor we het wisten waren we bij onze eindbestemming: Amsterdam Bijlmer/ArenA. Die avond hadden we het concert, dat echt geweldig was! De foto's komen van de Facebook van HMH.Als verjaardagskado kreeg ik van mijn oom en tante (de ouders van Janneke) dat Janneke en ik in het Hampton by Hilton hotel aan de ArenAboulevard mochten slapen. En wow, dat was ook al zo geweldig. We wisten niet goed waar het was, maar toen we het station uitliepen liepen we er echt recht op af. Het was toch zeker 50 meter lopen... Zó fijn! Nadat we heel hyper alle dingen bekeken hadden en op ons enorme bed gesprongen waren en gebeld werden door de receptie of alles oké was, gingen we bij de Burger King ons super classy avondmaal halen, en daarna op naar de rij. We waren verbaasd met de weinige mensen die er al stonden. Het waren er (om half 5) pas zo'n 30. We hadden dus nog grote kans om vooraan te staan, en toen de deuren opengingen zijn we gaan rennen en zo kwamen we op de tweede rij te staan. En ook nog eens heel leuk, achter Soesja en Lisa. Ook leuk om hun weer te zien :)Om 20 uur begon het voorprogramma, dat verzorgd werd door Stu Larsen. Ik kende zijn muziek eigenlijk nog niet, maar het was echt al zó leuk en mooi. En hij was gewoon een toffe dude. En toen... kwam Passenger, en dat was natuurlijk helemaal geweldig. Het was alleen hem en zijn gitaar, dus zonder poespas of orkest ofzo, wat het echt helemaal perfect maakte. Hij speelde alle mooie nummers en was zooooo goed. Ook speelde hij een aantal nummers die ik niet kende, zoals 'Riding to New York', waarbij ik tranen in mijn ogen kreeg. Het was zo'n mooi en zielig nummer! Luister het maar eens op Youtube, het is prachtig. Ook was het publiek heel leuk en spontaan. Bij één nummer maakte iedereen van zijn handen een hartje, wat erg leuk was, en ook hadden een aantal mensen een leuke actie. Iemand gooide een opblaaspoppetje op het podium, zoals je op de foto hieronder kunt zien. 


Helaas kondigde hij na een tijdje zijn laatste nummer aan en toen die afgelopen was liep hij af. Maar noooit dat het publiek daarmee akkoord ging natuurlijk! Eerst begonnen mensen heel cliché 'we want more' te schreeuwen, maar al snel hoorde ik van achter in de zaal het deuntje van zijn laatst gezongen nummer terugkomen en het hele publiek ging meedoen. Wát een mooi kippenvel moment was dat! Mike kwam helemaal 'oh my god this was the best moment of my life' het podium weer op en toen kregen we nog TWEE nummers, oh yeah. 

Daarna gingen we weer terug naar het hotel, maar eerst nog even bij een cafeetje iets drinken. De volgende ochtend hadden we een heerlijk ontbijt in het hotel en toen gingen we via de Primark in Almere weer naar huis, wat behoorlijk moeilijk was en lang duurde vanwege de storm... Maar: het was ZO leuk! 

(info@sweethippos.nl)

nRelate Posts and Homepage