2/28/2013

Little Fashionable Me! (Floor)

Een paar weken geleden plaatste Marjolein haar Little Fashionable Me tag, en nu is het eindelijk mijn beurt! Ik heb zo veel mogelijk fotoboeken van zolder gehaald en ben ze allemaal gaan doorspitten. Het waren er super veel, dus ik ben er wel even zoet mee geweest. Ben je benieuwd naar mijn typische jaren '90 modeflaters? Kijk mee naar de kleine Floortje.

Wat was jouw vrolijkste outfit?


Ik had heel erg het talent om zielig, bang of boos te kijken op foto's in plaats van blij, maar toch is dit één van de vrolijkste outfits die ik tegen ben gekomen tijdens het foto's zoeken. Ik draag lekker vrolijk geel, blauw en rood. 

2/27/2013

Inspiratie - The Wood

Bossen zijn mooi, groen, geheimzinnig, zéér geschikt voor fotoshoots en een goede plek voor kinderen om verstoppertje te spelen. Ik vind het leuk om op een zonnige dag een klein stukje door het bos te lopen met een camera, om zo wat mooie dingen vast te leggen. Of om gewoon even buiten te zijn. Ik kwam heel wat leuke afbeeldingen tegen, die ik met jullie ga delen.

Tumblr_mcmfwh2lke1qlgxfso1_500_large

2/26/2013

Room Details #2

Ik ben blij met mijn kamer, verander er af en toe wat, en ben er vaak en graag. Ik heb in de vakantie eens goed alle kasten, laatjes en mijn kleding uitgezocht. Er is heel wat weggegaan. Ik ging weer een rondje 'lopen' met mijn camera, en maakte foto's van random items in mijn kamer.

2/25/2013

Outfit - Cross your fingers

Afgelopen woensdag was het weer een lekker zonnige dag sinds wéken (althans, zo voelde het) en ik maakte even mooi gebruik van die gelegenheid om weer outfitfoto's te maken. Ik bedacht me dat ik mijn kruisjes / plusjes blouseje van de H&M nog helemaal niet in een outfit had laten zien, terwijl ik hem al zo'n tijd heb. Ik droeg hem samen met één van mijn favoriete shortjes, mijn Dr. Martens en mijn bolhoedje.

2/24/2013

2/23/2013

Gehyped op LookBook #6

Dit is alweer de zesde 'Gehyped op LookBook'. Inmiddels weten jullie dat dit mijn favoriete site is om fashion inspiratie op te doen. Ik breng nu al flink wat tijd door op deze site en het verveelt nooit, door alle gave looks van meiden én jongens die ik tegenkom. Ook voor deze keer heb ik weer een paar outfits op een rijtje gezet die volgens mij de moeite waard waren. 

- a heart in numbness


Good jobJohanne! Ik vind deze outfit helemaal tof. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op leuke shortjes, en deze is zeker weten leuk, met al die spikes erop. En is het blouseje ook niet ontzettend cute met al die vogeltjes erop? De JC Lita's maken het zeker helemaal af.

2/22/2013

Look - Bright Sunday

Zoals de titel al verklaart: deze look stamt van afgelopen zondag. Ik had na een heftige opruimbui op mijn kamer enorme behoefte om me lekker op te doffen. Het was tenslotte zondag, en 's middags zou ik op visite gaan bij opa en oma en naar een vriendin om te chillen. Prima. Ik had zin in een heftige lipstick, omdat mijn outfit verder leuk, maar wel erg zwart was. Mijn ogen maakte ik een beetje roze, maar hield ik verder rustig. En toen ging ik aan  de slag met papa's afstandsbediening voor de camera en werden de full face foto's veel beter dan normaal.


2/21/2013

McFlurry M&M Kwarktaart

Marjolein en ik zaten in een saaie les, en ineens was daar het McFlurry M&M kwarktaart recept van Lisanne tegen. Zij toverde een gewone naturel kwarktaart om in mijn favoriete McFlurry. Je kan vast wel begrijpen waarom ik heel benieuwd was naar deze taart. Ik hou van McFlurry's, ik hou van kwarktaart, maar zou ik een combinatie daarvan ook lekker vinden? Ik ging aan de slag en creëerde mijn eigen McFlurry M&M kwarktaart.


2/19/2013

Review - Rimmel BB-Cream
De eer om mijn eerste BB Cream te zijn ging naar die van Rimmel. BB Cream is de laatste tijd een berucht en beroemd product, waarover heel veel reviews zijn verschenen, van verschillende merken en soorten. Ik heb de Rimmel versie, in de kleur 'Light'. Rimmel London kwam een tijdje geleden met een 'superkrachtige, 9-in-1 BB Cream!

2/18/2013

My life in pictures - februari #1

Ik weet niet wat er met me is, maar op de een of andere manier raak ik Instagram veel minder aan dan eerst. Ergens een slecht teken, maar ergens ook een goed teken. Dat betekent dat ik het te druk heb met andere leuke dingen en ik eindelijk een (klein, wellicht) beetje van mijn telefoonverslaving af kom. Inmiddels is het februari en ik lonk naar de lente. De lente is dichterbij dan ooit. Of ja, hij komt in ieder geval steeds dichter bij. Ik kan niet wachten!
Voor nu twaalf fotootjes uit de eerste helft van februari. As always at ik veel lekkere dingen en maakte ik weer ongegeneerd webcam foto's, maar ook ging ik lekker meeten in Groningen en nam ik met Marjolein de blindfolded make-up challenge op. Kijk je mee?1. een soort happy look of the day met een rode lipstick en vrij uitgezakte krullen.
2. wentelteefjes! Oh my God, het was te lang geleden dat ik die gegeten had. Ik hou ervan.
3. nog meer ongezond food: KitKat Chunky White's. Ik zat in mijn depressie van de maand (lees: ongesteld) en dus had ik flink wat chocola nodig. Gelukkig wist mam precies wat ik nodig had ;)
4. ik heb Lush Bohemian weer helemaal herontdekt! Een heerlijk zeepje, ik wil eigenlijk niet dat hij op gaat, haha.

2/17/2013

Mijn 'Every-day bakje'

Het is best een onderwerp van gesprek onder bloggers en make-up liefhebbers: wat gebruikt iedereen voor make-up? Welke producten zijn je favoriet? Ik denk dat iedereen die make-up gebruikt een bakje/laatje/tasje heeft met daarin de producten die je elke dag of vaak gebruikt. Ik heb ook zoiets. Ik heb een hartjesvormig bakje met daarin mijn alledaagse producten. Omdat er daarna nog veel ruimte over was heb ik ook de dingen erin gezet die ik fijn of mooi vind. Let's take a look.
2/16/2013

de Blindfolded Make-up CHALLENGE!

Floor stelde voor om de blindfolded make-up challenge op te nemen, en we waren nog zo gek ook om het echt te doen. Benieuwd naar hoe erg Floor Marjolein's gezicht verpest heeft? Kijk dan het filmpje! (info@sweethippos.nl)

2/15/2013

Post Project - Verzonden en ontvangen

Het is al een hele tijd geleden dat ik een artikel plaatste waarin ik de brieven liet zien die ik de afgelopen tijd ontvangen en verstuurd had! Deze week besloot ik dat toch maar weer op te pakken. Ik ben de afgelopen tijd aan het schrijven geraakt met (als ik het goed heb...) vijf verschillende meiden. Met sommige heb ik al een aantal keren heen en weer geschreven, en met anderen nog maar net. Ik vind het in ieder geval erg leuk om te doen, en omdat ik het nu niet net als de vorige keer dat ik aan een post-project deed heel erg als verplichting zie, geniet ik extra van het maken van de brieven + 'kadootjes'. Ik heb de afgelopen tijd meer post ontvangen, maar die heb ik nog niet op de foto gezet en ik vind het niet zo nodig meer om dat nog te doen. Vanaf nu ga ik wel alles fotograferen en jullie af en toe een update geven. Ik heb in deze week drie brieven verstuurd en eentje ontvangen. Kijkt u maar weer mee!

2/14/2013

Current favourites - beauty & fashion

Soms is het fijn om niet vast te houden aan de 'maandelijkse favorieten', maar gewoon een keertje tussendoor een current favourites post te maken. Ik koop niet elke maand nieuwe producten en daarom zijn mijn favorieten vaak hetzelfde. Op de een of andere manier heb ik nu echter wat producten die ik in een hoekje had weggestopt, nu vaker gebruikt. Een soort van herontdekte producten dus! Verder heb ik wel een aantal nieuwe fashion items gekocht, maar ook deze zullen jullie bekend voorkomen, omdat ik het er al uitgebreid over heb gehad ;)

beauty & make-up
Mijn favoriete lakjes van dit moment! Zoals je ziet geen donkere, winterse kleurtjes meer, maar lekker vrolijke, zomerse tinten. De eerste heet 'Salsa Cubana' van Catrice, een felle koraalkleur, en de tweede is CC140 van Trind, een mooie turquoise tint. Ze staan lekker fris en daarom vind ik ze zo leuk!

2/13/2013

Inspiratie - Black&White

Zwart-wit is stoer, zwart-wit is badass. De sfeer in zwart-wit foto's vind ik vaak ontzettend gaaf, vandaar dat ik mijn foto's ook vaak omzet naar zwart-wit. Ik heb mijn halve WeHeartIt account doorgespit naar de mooiste zwart-wit foto's voor jullie, en daarom hoop ik heel erg dat jullie er ook van houden, haha. Ik vond allerlei plaatjes, van rock tot steden tot quotes. Ben je al benieuwd geworden? Scroll dan lekker op je gemakje naar beneden en enjoy the black and white.

60874_456101071113438_184612221_n_large

2/11/2013

meet in Groningen! 090313

Zaterdag pakte ik de bus naar Groningen om daar een zeven ontzettend leuke bloggers te ontmoeten! Een paar meiden had ik al eens gezien, zoals Marieke en Laura, maar de rest, Romy, Jessy, Floor (mijn naamgenoot!), Geanne en Myrthe, had ik nog nooit ontmoet. Dit was de eerste meet die ik zonder Marjo meemaakte (helaas kon ze niet mee, mimi), dus stiekem vond ik het wel heel spannend. Maar die spanning ging eigenlijk meteen weer weg zodra ik iedereen in een kringetje zag staan bij de Starbucks.


v.l.n.r. Jessy, Myrthe, ik, Geanne, Marieke, Floor, Laura, Romy

Nailart - geometric stripes


Op de een of andere manier ben ik de laatste tijd weer helemaal into nailart. Volgens mij komt het doordat andere blogs er nu ook lekker veel over schrijven, dan krijg ik meteen weer inspiratie. De vorige nailart die ik maakte was een zoet cupcakeje, maar ik was van plan het over de andere boeg te gooien. Ik geloof dat ik een variant van deze nailart op Beautylab zag, maar dan met roze. In plaats van die kleur koos ik voor turquoise: lekker lente-achtig en vrolijk. Uiteindelijk is het een simpele, maar leuke nailart geworden. Kijken jullie mee hoe ik hem heb gemaakt?

2/10/2013

DIY - Notebook/Diary

Ik heb jullie vast wel eens verteld dat ik een dagboek bij houd. Al vanaf mijn 7e schrijf ik in een dagboek. Of dat nou dagelijks is, of één keer per maand, de dagboeken die ik al vol heb geschreven geven een goed beeld van mijn leven. Het is niet zo dat ik heel erg over gevoelens en gedachten schrijf (wat ze in films en boeken altijd zo extreem doen), maar het is meer wat ik beleefd heb en wat me bezig houd. Het is weer tijd om een nieuw dagboek aan te breken, omdat mijn huidige vol is. Het voelt altijd alsof ik een fase in mijn leven afsluit, om dat zo maar eens dramatisch te zeggen. Aangezien ik de afgelopen tijd bezig ben met het stimuleren van mijn creativiteit, besloot ik om een leeg, kaal en saai notitieboekje eens lekker onder handen te nemen.

2/09/2013

Fotografie - Problem Child

I'm hot, and when I'm not
I'm cold as ice
Get out of my way
Just step aside
Or pay the price

AC/DC - Problem Child

Zo fotografeer je eens niet, en zo heb je de smaak ineens weer helemaal te pakken. Ik heb het nog steeds niet echt aangedurfd om met 'modellen' te werken, en dus bombardeer ik mezelf maar tot model en maak foto's van mezelf. Niet alleen omdat ik dus gebrek heb aan modellen, maar ook omdat ik het gewoon super leuk vind om te doen. Op deze manier kan ik me zowel voor de camera als achter de camera uitleven.
Ik vind het heel tof om met een paar attributen een bepaalde sfeer te creëren, in dit geval een beetje een rockchick sfeertje met mijn bolhoedje en een sigaret. Just kidding, die 'sigaret' is gewoon een opgerold papiertje.
Normaal laat ik niet zo gauw een zelfportrettenserie zien op het blog, maar dit keer was ik toch wel een beetje trots. Onder de foto's zet ik instellingen die ik heb gebruikt, voor de geïnteresseerden. Enjoy!
Foto links: ISO 400 - 50mm - f/2.0 - 1/4000
Foto rechts: ISO 400 - 50mm - f/2.0 - 1/400

2/08/2013

Winnen - €25 van Groupon!

Heb je zin om een leuke dag weg te gaan, maar heb je niet genoeg geld om een volledige deal te betalen? Groupon.nl is je redding. Wat is Groupon? Groupon is een site waarop je de leukste en meest uiteenlopende deals kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een wellness-behandeling kopen, een overnachting in een leuk hotel, lekker uit-eten in een restaurant, een workshop, en zo veel meer. Voor iedereen is er iets te vinden, en dat maakt de site heel leuk!2/07/2013

Collective Shoplog - denim vest, statement ketting etc.

Ik schaam me diep. Vrijwel alle items die jullie in deze shoplog gaan zien, komen van het internet. Ik ben bang dat ik toch een soort van verslaving heb aan internetshoppen. Sinds ik PayPal heb is het gewoon zo verleidelijk om er wat geld op te gooien en alles uit te geven. Vooral eBay is een lastig iets, wat oh, wat staan daar veel leuke items for sale. En voorheen kon ik nooit iets bestellen bij bijvoorbeeld Pull&Bear, maar nu ik PayPal heb wel. Handig, want deze winkel zit niet bepaald om de hoek. Anyway, ik ga jullie mijn geshopte spulletjes laten zien die ik op dit moment binnen heb gekregen. Ja, op dit moment, want er zijn nog meer dingen naar me onderweg...
2/06/2013

Inspiratie - Roze

Het is weer woensdag! En woensdag betekent dat het op SweetHippo's ook weer tijd is voor een inspiratie-artikeltje. Deze week heb ik me niet laten inspireren door een onderwerp, maar door een kleur. Deze kleur is namelijk roze. Lekker meisjesachtig en vrolijk, en hopelijk komt door deze plaatjes het voorjaar iets dichterbij. Enjoy! 


558051_419300678156457_1976742863_n_large

2/05/2013

The future!

Over anderhalfjaar is het als het goed is zo ver: Ik maak dan mijn examen en ben geslaagd, en na de zomervakantie is het tijd om met iets totaal anders te beginnen: studeren. Ik ben de afgelopen tijd al een beetje bezig geweest met het zoeken van studies. Ik weet een aantal dingen in ieder geval zeker: 1) ik wil in Groningen studeren, omdat dit lekker dicht bij huis is, ik de stad geweldig vind, en ik dus nog een tijdje thuis kan blijven wonen en 2) ik wil naar de universiteit, omdat ik denk dat ik een type ben voor het WO en daar vast wel een goede studie te vinden is. Maar dan: Welke studie? Ik bladerde laatst eens de gids van de RUG door en maakte een lijstje van alle studies die me interessant lijken. Ik ga jullie alle studies laten zien die me interessant lijken.

539909_419776101430350_78015213_n_large

2/04/2013

Fotografie - ABC project!

Ongeveer een maand geleden plaatste Evelien op haar blog dat ze een nieuw fotografieproject zou starten: het ABC-project. Bij dit project is het de bedoeling dat je bij alle letters van het alfabet een zelfportret maakt, het liefst in de volgorde waarin de letters staan. Dit project sprak me gelijk aan, niet alleen omdat ik meer wilde gaan fotograferen (ik zat in een diep dal wat dat betreft), maar ook omdat het niet een te zwaar project zou zijn. Vorig jaar startte ik het 100 Snapshots project, wat op een complete faal uitliep. Nu zou ik maar 26 foto's moeten maken, dus ongeveer elke twee weken een foto: ideaal!
Ik had echter wel iets in te halen, want ik besloot ongeveer anderhalve week geleden dat ik ook echt mee zou doen. De laatste twee weekenden ben ik dan ook flink bezig geweest met foto's bedenken bij de A en bij de B. Ik heb besloten om eens in de maand een artikeltje te maken met mijn vooruitgang, en dit is dus artikel één!

A - Appel

2/03/2013

Mijn (kleine) notitieboekje!

Al een aantal keren liet iemand een reactie achter met de vraag of ik mijn notitieboekje zou willen laten zien. Maar natuurlijk! Ik heb niet één notitieboekje, maar ga vandaag wel maar één aan jullie laten zien. Namelijk het kleine, zwarte boekje dat ik dagelijks gebruik. Ik heb hiernaast ook een dagboek, klein boekje waar ik quotes inschrijf en een notitieboekje dat ik gebruik voor 'moodboards', als een soort stylebook. In dit kleine, zwarte boekje schrijf ik to-do-lijstjes, ideetjes voor het blog en af en toe als ik een creatief moment heb komt dat er ook in. Ik heb hem vaak bij me en vind het fijn om in dit boekje mijn hoofd leeg te maken door middel van lijstjes.

2/02/2013

My life in pictures - januari #2

Januari is om, en de tweede maand van het jaar is aangebroken. Januari beschrijf ik meestal als de depressieve maand, waarin alle feestdagen weer voorbij zijn en het leven soms best boring kan zijn. Nu ik dit schrijf regent het en mis ik de sneeuwvlokjes die we een aantal weken geleden zagen. Soms vraag ik me wel eens af wanneer het eens precies zo gaat zoals ik dat wil, hihi. Anyway, gelukkig was mijn maand niet zo saai als ik had voorspeld. Ja, ik had toetsweek, en ja, het weer was soms vreselijk, maar ik kijk niet terug op januari als een depri maand. Zo zie je maar weer dat je er gewoon iets leuks van moet maken, ook al lijkt het op het eerste gezicht verschrikkelijk.
In de laatste twee weken van januari zat ik veel in bad, keek ik ontzettend veel series en genoot ik van de sneeuw en lekker eten. Kijk je mee?

 1. lekker Grey's Anatomy kijken in bad. Heel ontspannend. ;)
2. Knuffelen met Kitty. De laatste tijd 'drapeert' ze zich heel vaak over mijn schouder heen. Nou, dat noem ik pas een knuffelkat!
3. mijn spikes van eBay kwamen binnen. Ik heb er nog niks mee gedaan, hopelijk gebeurt dat snel.
4. little me! Hier was ik denk ik rond de twee jaar en zit ik bij papa op schoot.

2/01/2013

Nieuw Ontdekte Blogs #3

Ja, meiden! Het is weer tijd voor een nieuwe 'Nieuw Ontdekte Blogs', een artikel waarin ik blogs die ik de afgelopen tijd ontdekt heb (en die ondertussen bij mijn favorieten zijn gaan horen) een shoutout geef. Ik vind het leuk om te doen, de blogs krijgen en misschien wat nieuwe volgers bij én jullie ontdekken ook nieuwe blogs. Win-win-win dus! Ik dacht er laatst over na, en bedacht me dat er wel een aantal verschillende categorieën blogs zijn die ik volg. De laatste tijd hou ik veel meer van het soort blogs dat een 'klein' imago heeft, maar een hele eigen en leuke soort blog-stijl. In dit artikel zul je ook vooral zulke blogs tegenkomen. Ik heb er veel nieuwe ontdekt de afgelopen tijd. In het vorige artikel liet ik maar vier nieuwe zien, nu zijn dat er wat meer. Welcome to my world, blogs! 

nRelate Posts and Homepage