7/31/2013

Inspiratie - Writing, Books & Photography

Het is weer tijd voor een inspiratie! Ik vind het altijd erg leuk om plaatjes te kijken van boeken, typemachines en oude, vintage camera's. Deze drie leuke dingen combineer ik in dit artikel tot één inspiratie-artikel. Veel plezier met plaatjes kijken.

Agere non loqui | via Tumblr

7/30/2013

Floor en Marjolein in Berlijn - dag 3 en terugreis

Jullie konden een paar dagen terug al het verslagje van de heenreis en dag 2 lezen, en nu is het tijd om jullie te vertellen wat we de rest van de tijd hebben gedaan. Het is een stuk minder dan wat we in de eerste dagen deden, maar we hebben niet stilgezeten.


7/29/2013

Shoplog Berlijn (Floor) - Primark, Pull&Bear, Forever21

We konden Berlijn natuurlijk niet verlaten door flink te shoppen. Marjolein en ik hadden allebei flink gespaard, en dus konden we nu helemaal los gaan in de Kurfürstendam, de grote winkelstraat in Berlijn. Maar voordat we daar heen gingen, moesten we natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Primark, waar we makkelijk naar toe konden met de metro. Voor een Primark was hij erg rustig. Gelukkig maar, want drukte konden we er met die hitte niet bij hebben! We konden op ons gemakje rondlopen, en ik vond een paar leuke dingen in de twee verdiepingen tellende winkel.7/28/2013

Summer Reading - boeken die ik meeneem

Ik verheug me altijd enorm om op vakantie elke dag lekker aan het zwembad te liggen met een boek. Vlak voor we weggaan ga ik dan ook altijd even langs de bibliotheek. Terwijl Suzanne klaagde dat ze geen leuke boeken kon vinden, vond ik er juist te veel. Ik heb acht boeken van de bieb geleend, terwijl ik ook nog drie thuis heb liggen die mee gaan. En dat terwijl ik vorige vakantie in drie weken maar 5 boeken heb gelezen. Dus: ik moet nog even selecteren welke ik meeneem en welke niet, maar in dit artikel laat ik jullie alle boeken zien die ik ofwel zelf thuis heb, ofwel van de bieb heb geleend.
7/27/2013

Floor en Marjolein in Berlijn - heenreis en dag 2

Maar liefst vijf maanden en één dag hebben Marjolein en ik er op moeten wachten: onze citytrip naar Berlijn! We vonden Delft vorige zomer heel leuk, maar we hadden toch wat meer uitdaging nodig. We vonden het een heel goed idee om een mini vakantie te houden in een wereldstad, maar welke? Uiteindelijk was de keus nog best snel gemaakt. Berlijn zou het worden. En nu zijn we inmiddels al weer vier dagen terug. Die vier dagen in Berlijn gingen snel, en eigenlijk veel te snel! Want wat hebben we veel gedaan en gezien. We gaan jullie er allemaal over vertellen in twee artikeltjes, met heel veel foto's erbij natuurlijk.

Heenreis

7/26/2013

New in - Ikea

Een tijdje geleden moest ik 's avonds werken. Toen ik hard aan het werk was, gingen papa, mama en Suzanne naar de Ikea om een nieuw matras voor me te kopen (die ik van te voren wel een soort van had uitgezocht). Toen ik thuis kwam lagen er nog een aantal dingetjes op me te wachten. Ik laat jullie in dit artikel zien wat ze voor me meenamen, omdat ik alle dingetjes leuk vind.7/25/2013

Gehyped op Lookbook #10

Wiew, een 'gehyped op Lookbook' jubileum! Ik heb al een tijdje geen meer gemaakt, dus dat werd tijd. Inmiddels weten jullie dat LookBook.nu mijn favoriete site is om fashion inspiratie op te doen. Ik breng nu al flink wat tijd door op deze site en het verveelt nooit, door alle gave looks van meiden én jongens die ik tegenkom. Ook voor deze keer heb ik weer een paar outfits op een rijtje gezet die volgens mij de moeite waard waren. Aangezien ik dungarees zo leuk vind op dit moment, heb ik daar onbewust veel outfits mee gehypet. 

NOTHING SCARES ME ANYMORE

Jamie volg ik al een flinke tijd op haar blog, want ze maakt de meest prachtige foto's! Ze is sinds kort ook te vinden op LookBook. Heel leuk, want haar stijl vind ik net zo tof als die van haar co-blogster Silvy. De tuinbroek heeft ze van de thrift shop, wat me stiekem een beetje jaloers maakt. Waarom vind ik dat soort dingen niet? Ook haar fake Dr. Martens van de H&M vind ik heel cool, jammer dat ik die toen niet gescoord heb. Niet alleen de outfit vind ik leuk, maar de foto's vind ik ook gorgeous as always.

7/24/2013

Inspiratie - Dungarees

Nu ik zelf ook eindelijk een tuinbroek in mijn bezit heb, ben ik nog meer verknocht aan deze zogenaamde dungarees. Wat zijn ze toch cool, schattig maar ook stoer tegelijk. Ik wil er meer! Op WeHeartIt is genoeg inspiratie te vinden over deze schatjes. Gekleurde, met streepjes of gewoon denim, ze zijn er in alle soorten en maten. Ben je klaar voor heel veel leuke tuinbroeken? Here we go!
Unattainable

7/23/2013

My Bucket List #2

Een jaar geleden maakte ik een artikel over mijn bucket list. Nu het weer zomer is, en ongeveer een jaar geleden, lijkt het me leuk om nog een bucket list artikel te maken. Zo kan ik kijken wat er verandert is in mijn wensen. Wensen blijf ik altijd hebben, en ook al komt de helft daarvan niet uit, het is toch leuk om in mijn achterhoofd een aantal dingen te hebben die ik echt nog graag wil doen. En misschien, als ik het maar hard genoeg wil, gebeurt het ook wel. Plaatjes (deel 1) van Perfectbucketlist.

Plaatjes (deel 2) van Daintybucketlist.

Zo, dat was mijn lijstje voor nu! Een aantal dingen gaan deze zomer gebeuren, zoals het lezen van 'The fault in our stars' en 'The great gatsby', andere dingen misschien ooit! Longboarden lijkt me erg tof trouwens. Het ziet er altijd zó leuk en soepel uit. Helaas denk ik dat ik zo van het board af zou vallen...

Wat staat op jouw bucket list?
(info@sweethippos.nl)

7/22/2013

Outfit - Just Like in Vogue

Zoals altijd de traditie is na een flinke shopsessie: outfitfoto's schieten! Op de allerlaatste schooldag dit jaar (wat tien minuten rapport ophalen betekent...) besloten Marjolein en ik onze outfits op de foto te zetten. Het was er niet echt weer voor, maar ik trotseerde die dag de 'kou' en liep rond in mijn nieuwe tuinbroek zonder panty!

7/21/2013

Mijn stijlboek

Toen ik maandag een hele middag met Romy doorbracht, werd ik weer geïnspireerd om te beginnen met een stijlboek. Romy is namelijk heel creatief, en we hadden het ook even over een stijlboek. Ik besefte me dat ik het een paar jaar geleden ontzettend leuk vond om te doen, dus ik heb mijn berg Elles gepakt, en ben gaan knippen, scheuren en plakken. Zie hier het resultaat.7/20/2013

Reisverslag - MALTA

Sweethippos begint zo ongeveer een travel blog te worden met al die reisverslagen van mij! De week voor de vakantie ging ik naar Engeland voor vijf dagen. Veel tijd om uit te rusten was er niet, want die zaterdag erna zou ik voor een week vertrekken naar het zonnige Malta! Dit land staat bekend om zijn indrukwekkende uitzichten, blauwe zeeën en vele kerken. Natuurlijk nam ik mijn camera mee om al dit moois te fotograferen. In dit verslagje dan ook voornamelijk foto's. Voor ons was dit een relaxvakantie en dat betekende dat we vooral aan het strand lagen en niet te veel dingen bezochten. De meeste foto's zijn met mijn spiegelreflex gemaakt, maar er zitten ook een paar Instagram foto's tussen.
7/19/2013

Outfit - Dancing in Denim
Vandaag is het weer tijd voor een outfit! Ik vind het de laatste tijd weer erg leuk om mijn outfit vast te leggen. Deze outfitfoto's zijn gemaakt door Floor, nadat we ons rapport ophaalden. Ik draag mijn 'nieuwe' mintkleurige broek en ook een 'nieuw' denimblouse. Ik vind de combinatie erg leuk en voelde me er goed in. Ook is de zomer weer de tijd dat ik de lekkerstzittende slippers ooit aan kan: Birkenstocks! Ik vind ze geweldig.

7/18/2013

Collective Shoplog 18/07


Klik hier als je het filmpje niet kunt zien.

7/17/2013

Hoe zou ik mijn huis inrichten?

Nee, ik krijg geen nieuw huis of een nieuwe kamer, maar stel dat... Ik denk er vaak over na welke kleuren ik dan zou gebruiken voor de muren en de vloer, welke meubels ik in mijn huis zou doen en hoeveel ramen ik zou doen in mijn huis. Gelukkig bestaat Home24, een webshop waar keus genoeg is voor dromers als ik. Ik vind het leuk om op de site te kijken en mooie, soms onbereikbare, meubels uit te kiezen. Om het toch een beetje minder onbereikbaar te maken, keek ik laatst naar de meubels die ik in mijn eigen kamer, mijn toevluchtsoord, neer zou zetten. Wil je weten welke?

Als eerste het bed, want dat is een eyecatcher in de slaapkamer, en ook belangrijk voor je nachtrust. Ik zou kiezen voor een tweepersoonsbed, zodat ik lekker veel ruimte heb. Ik wil een mooi, zwart bed. Hierop zou ik veel kussens leggen, zodat ik er overdag fijn op kan lezen. En wat ik ook leuk zou vinden, is een bed die je kunt verstellen naar een zithouding.

7/16/2013

Food in my life!

Het onderwerp dat het meest voorbij komt op mijn foto's op mijn mobiel? Eten! Ik vind het leuk om op de foto te zetten wat ik aan het eten ben of ga eten, en dat soms ook te Instagrammen. Het leek mij leuk om te laten zien welke voedsel-foto's van de afgelopen weken op mijn telefoon rondzwerven. Een soort 'My life in pictures' dus, maar dan 'My life in food'. De volgorde van het eten is compleet willekeurig, en staat dus niet in volgorde van de tijd.7/15/2013

Engeland - dag 2, 3 en 4

Ennn we gaan verder met Engeland reisverslag deel twee: Cambridge, Brighton en nog een keer Londen! Kijk hier voor het eerste deel. In dit artikel ga ik jullie vertellen over mijn laatste drie dagen. Ik bezocht Cambridge, Brighton en Londen voor de tweede maal. Ik maakte niet zo veel foto's als de eerste dag in Londen, dus deze drie dagen komen bij elkaar.

dag 2 - Cambridge & Grantchester


Het is de tweede hele dag in Engeland: we vertrekken heel vroeg, omdat Cambridge vanaf Londen nog een aardig eindje rijden is. Vandaag staat een university tour op de planning. We gaan met een gids alle universiteiten van Cambridge langs. Het zijn er heel wat, en ik ben vergeten hoeveel het er waren! De man kon heel interessant vertellen, het was zo'n typische oude Engelsman met een prachtig accent. Ik heb net heel goed opgelet, want ik was bezig met foto's maken van de mooie architectuur van de universiteiten! Het zonnetje scheen heerlijk, en de blauwe lucht met wolken stak mooi af met de gebouwen.


Na nog een klein uurtje vrije tijd (het centrum van Cambridge stelt niet veel voor, maar het was wel leuk om even door heen te lopen) was het tijd om naar Grantchester te wandelen. Dit dorpje ligt vlakbij Cambridge, en de leraren vonden het dus wel een goed idee om een wandeling te maken. Als of we nog niet genoeg gelopen hadden de vorige dag! Met zere voeten hebben we het pad gelopen, wat door het mooie Engelse landschap ging. Ondanks de blaren heb ik genoten! En eenmaal in Grantchester aangekomen lag er een beloning op ons te wachten. Helaas moesten we eerst nog een gedicht schrijven over het dorp, maar omdat ik en mijn groepje plaats hadden genomen in een mooi weiland was dat zelfs niet vervelend.

7/14/2013

Picknick met Romy

Afgelopen maandag reisde ik af naar het Noorden om naar Romy te gaan. Het was heerlijk weer, dus de fiets-, bus-, en treintocht van ongeveer een uurtje overleefde ik met gemak. Ook liep ik de Starbucks voorbij op het station, wat ik beschouwde als zelfbeheersing. Ik had wel erge honger, want de lunch zou ik pas samen met Romy gaan doen in de vorm van een picknick. Heel gezellig, lekker in het zonnetje en ook nog lekker eten. Mijn camera ging natuurlijk ook mee, en in dit artikel zie je het resultaat.Het was super gezellig om heel wat uurtjes in dat parkje te zitten in de zon en schaduw, perfect. Gelukkig kwamen er niet veel mensen langs :D Ook heb ik weer wat inspiratie opgedaan door met Romy te kletsen, waaronder dat ik weer wil beginnen met een stijlboek. Dat vond ik altijd zo leuk, en ik wil het weer gaan oppakken. Dankjewel Romy voor de leuke dag.7/12/2013

Hema Instagram fotoboekje

Laatst was ik op de Hema site aan het rondneuzen, omdat ik een aantal foto's wilde laten afdrukken, toen ik ineens stuitte op het Instagram fotoboekje. Ik was er direct verliefd op, en wilde er ook sowieso eentje laten maken. Voor mezelf zo'n boekje maken ging me net iets te ver, dus maakte ik eentje voor Suzanne, waarin ik foto's van mijn Instagram die betrekking hebben op ons samen plaatste. In totaal zijn het 18 foto's, en ik betaalde €6.


De kwaliteit van de foto's zijn heel erg Instagram, natuurlijk geen spiegelreflex kwaliteit, maar zeker prima. Het boekje is 10x10 centimeter, dus erg schattig en leuk om ergens neer te zetten. De bladzijden zijn van een soort dik plastic, en er zit een glans overheen. Ik vind het echt een heel leuk boekje geworden, vooral erg leuk om kado te doen!

7/10/2013

SWYF.nl

Vraag jij ook wel eens advies aan je vriendinnen over die outfit die je wilt kopen? Vriendinnen kennen je het beste, dus hun advies is heel veel waard. Maar hoe zit dat dan met online shoppen? Op de site SWYF.nl (Shop With Your Friends) kun je je eigen lookbook samenstellen, die allemaal kleding van het internet bevat. Vervolgens kun je je look bijvoorbeeld op Facebook posten, zodat je toch nog advies van je vriendinnen krijgt. Eigenlijk hou je dus een shopsessie met je vriendinnen, maar dan online!
nRelate Posts and Homepage