10/30/2013

Inspiratie - Tijd voor eten

Het liefst zou ik elke inspiratie met het thema eten vullen, maar hee, dat is ook zo eentonig. Maar toch blijven foto's van eten echt mijn favoriet. Ik krijg er inspiratie van, en vaak ook zin om iets bepaalds te eten. Toch is het niet iets waarvan ik een vreetzak ga worden, want wat ik ook héél erg mooi vind, zijn foto's van fruit. Oke, here we go. 

Voices from the inbetween | via Tumblr

10/29/2013

Pyamabroek van Charlie Choe!

Iets wat al een aantal jaar op mijn wishlist stond, was een mooie pyamabroek die heel erg lekker zit en lekker warm is om in te slapen. Ik had er een aantal jaar geleden een keer een bij H&M gekocht, maar die was echt véél te kort en dat was niet zo charmant. Mama zei laatst dat ze bij het lingeriewinkeltje in het dorp een mooie had gezien, dus ging ik met haar mee om heme te bekijken. En ja hoor, voor in de winkel lagen een stuk of vijf soorten van deze broek. Ik vond de blauwe het mooist, en omdat hij ook goed bleek te passen, nam ik hem mee. Ik ben er zo blij mee!

10/27/2013

Ik hou van kaarsjes, chocola, herfst, bos en meer

Ken je het gevoel dat je dagenlang rondloopt met een lach op je gezicht? Ik heb dat deze week gehad. Ik heb zo veel leuke dingen gedaan en voel me echt goed. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen waar ik van hou. Eigenlijk gewoon een artikel met Happy Things, wat ik vaker doe, maar dan met een andere titel.1. Mijn nieuwe blouse van de Forever21
Jullie zagen hem afgelopen vrijdag al in een outfit. Ik ben zo verliefd op de blouse die ik bij de Forever21 kocht! Ik ben sowieso hélemaal een blousejes-persoon, en ook dit keer tijdens het shoppen kwam ik weer met een blouse thuis. Eigenlijk heeft bijna iedereen wel een denim-blouse, en daarom probeer ik altijd een versie te vinden die iets origineler is dan de standaard versie. Ik vind deze geweldig! Met een rokje is hij leuk, maar ook mooi bij een zwarte broek.

10/25/2013

Outfit - Dots

Vanaf afgelopen woensdag, 23 oktober 2013, behoor ook ik tot de 'volwassenen'. Die dag werd ik namelijk 18 jaar, en dat moest natuurlijk gevierd worden. Ik kwam de avond ervoor thuis uit Londen, en heb daarom niet zelf een taart gebakken. Maar ondanks dat er geen zelfgebakken taart aanwezig was, was de dag érg geslaagd met veel lieve mensen (ook Soesja kwam speciaal voor mij uit Amsterdam, en bleef samen met Floor slapen), leuke kadootjes, en een hele nieuwe ervaring, namelijk: meedoen met een bierspel met de jongens. Ik heb het netjes gehouden hoor, maar ik vond het wel grappig om twee rondes mee te doen, want het was tenslotte mijn verjaardag! Maar goed, op mijn verjaardag wil ik uiteraard wel een leuke outfit aan, en omdat het mooi weer was in de ochtend ben ik naar het bos gegaan met Suzanne om foto's te maken. Ik draag mijn nieuwe blouse van de Forever21 in Londen en mijn skaterrokje. Ik vind de outfit ge-wel-dig, al zeg ik het zelf. De armband die ik draag is trouwens het verjaardagskado van mijn ouders, en ik ben er ZO blij mee.

10/19/2013

My life in pictures - oktober #1

Oktober. Het klinkt zo ver in het jaar. En stiekem zijn we dat ook, want nog maar twee en een halve maand en dan zitten we weer in 2014. Stiekem wil ik er nog niet aan denken, want eerst wil ik genieten van de herfst. De herfst is mijn favoriete seizoen, met de gekleurde herfstbladeren, de geuren in het bos na een flinke regenbui, en lekker cocoonen onder een deken in bed met een grote kop warme chocolademelk. Ik heb nu ook herfstvakantie, dus ik ga lekker uitrusten! In dit artikel lees je alles over mijn eerste twee weken van oktober.1. ook al heb ik ze niet zo vaak op, hoedjes vind ik heel leuk! Ik heb alleen dit zwarte exemplaar van de H&M in mijn bezit. Hij staat heel leuk bij een festivalachtige outfit.
2. ik ging lekker op verjaardag bij mijn nicht die 18 jaar was geworden! Het duurt nog zo lang voordat ik die leeftijd eindelijk eens bereik, lijkt het wel...
3. papa nam oude ongebruikte fotorolletjes mee van opa en oma (maar liefst vijf!) en die moet ik natuurlijk wel gebruiken. Ik heb daarom meteen een rolletje in mama's oude camera geladen. Het eerste rolletje is bijna vol, dus ik ben heel benieuwd of alle foto's er een beetje leuk uit zien!
4. ik bezocht het theatherstuk 'Fellini' van het Noord Nederlands Toneel in de Stadsschouwburg voor kunst algemeen. Ik had gemengde verwachtingen, maar uiteindelijk vond ik het stuk best goed in elkaar zitten! Soms was het nogal onbegrijpelijk, maar ik vond dat dat wel heel goed bij de gedachte achter het stuk passen.

10/17/2013

Recept - risotto met gebakken garnalen

Ik ben verre van een makkelijke eter, maar ik wil nu toch wel steeds meer gaan proberen. Hoe kan dat beter dan door het zelf te koken? Ik kook letterlijk nooit, maar aangezien ik aankomend student word is het misschien wel handig als ik een paar vaardigheden heb. Ik besloot een risottogerecht te maken, maar dan heb je nog keus uit 194 recepten op AH.nl... Toen viel mijn oog op een risotto met garnalen (garnalen zijn té lekker) en besloot ik om dat recept te maken. Vandaag deel ik het met jullie, want het was erg geslaagd (ook volgens mijn ouders ;)10/16/2013

London calls me a stranger, a traveller!

''London calls me a stranger, a traveller. But this is now my home, my home!'' - Ed Sheeran
Ik weet waar ik heen ga in de vakantie, en jullie kunnen het misschien wel raden door de titel: IK GA NAAR LONDEN!!! Al zó lang wilde ik deze (vast super geweldige) stad bezoeken, en nu ga ik er gewoon heen. Ik kan niet wachten. Om alvast wat inspiratie op te doen, ben ik losgegaan op Weheartit. Het thema van deze inspiratie is dan ook Londen.

so many places | via Tumblr

10/15/2013

What I'm reading


De laatste weken ben ik druk bezig met lezen, lezen en lezen. Voor een deel moet ik op dit moment veel voor school lezen, maar ook heb ik een aantal boeken en tijdschriften die ik lekker voor mezelf lees. Ik moet toegeven dat de boeken voor school me wel een beetje de neus uitkomen, maar het moet toch echt. Over vier weken ben ik voor altijd van literatuur van school af, want dan heb ik mijn mondeling over dertien boeken van Nederlands, vijf voor Duits en vijf voor Engels. Het is de bedoeling om die boeken goed te begrijpen, met elkaar te vergelijken, en in een stroming te kunnen plaatsen. Help. Daar gaat het in dit artikel niet om, want ik ga jullie de boeken laten zien die op mijn nachtkastje (virtueel, want die heb ik niet) liggen.

10/14/2013

Essence Longlasting lipstick in Cotton Candy

Vandaag ga ik wel een heel mooi lipstickje voor jullie reviewen: de Essence Longlasting lipstick in het felle kleurtje 'Cotton Candy'. Ik zag nog meer mooie kleurtjes in het Essence schap, maar ik droeg mezelf op maar één uit te kiezen. Het was nog lastig, maar ik viel voor deze mooie creamy snoeproze kleur. Ik was heel benieuwd hoe hij zou werken, want ik heb nog nooit lipsticks van Essence geprobeerd.
10/13/2013

De perfecte blouse - New in!

Als je ons blog al langer volgt, heb je vast wel eens een Marjolein in een blouseje voorbij zien komen. Ik HOU van blousejes! Ik had al heel lang op mijn wishlist staan om eens een mooie houthakkersblouse te kopen. Ik had al eentje met wat donkere kleuren van de Bershka, maar ik wilde er nog eentje. Bij Esmay zag ik in haar artikel een ge-wel-dige blouse van de H&M, die in twee kleuren te koop is. Nog geen tien minuten later lag de blouse in mijn online winkelmandje. Toen ik hem gister kreeg, kon ik niet wachten om het met jullie te delen. I love it! 

10/11/2013

School, Herfst en kopjes thee

Zo, wat heb ik lang nagedacht over wat voor artikel ik voor vandaag zou maken, zeg. Maar wel weet ik op dit moment (woensdagmiddag) zeker dat het NU moet gebeuren, want anders komt er wéér geen artikel online, en dan baal ik nog meer. Ik wil voor vandaag even een persoonlijke update maken, zodat jullie weten hoe het met me gaat (goed hoor!) en niet schrikken als er soms geen artikel van mij online komt.

10/10/2013

Outfit - ready for autumn

Dit wordt de outfit met waarschijnlijk de meest onoriginele titel óóit. Maar, het is waar: ik ben klaar voor de herfst. En helemaal met deze outfit! De panty heb ik ingewisseld voor de maillot, en de t-shirtjes voor truien (oké, in dit geval truiTJE). Ik had weer eens 'drukte-in-de-straat' problemen, dus maakte ik weer eens foto's in m'n achtertuin. Af en toe ging het zonnetje er ook nog bij schijnen, heerlijk!
10/09/2013

Fotografie - Unpublished Blossoms

Een hele tijd terug, in de lente, maakte ik foto's van de prachtige bloesemboom die bij ons in de tuin staat. Ik heb de foto's alleen nooit gepubliceerd! Aangezien ik een variatie op 'inspiratie' ook wel eens leuk vind, zal ik ze in dit artikel plaatsen. Zo kunnen we toch nog een beetje terugdenken aan de lente (I know it's hard!). Alle foto's zijn gemaakt met mijn Canon 550D en 50mm f/1.8 lens.
10/08/2013

Songs I loooove! (oktober 2013)

Muziekartikeltjes zijn misschien minder populair op Sweethippos, of gewoon in het algemeen op blogs, maar ik vind het altijd leuk om even te delen welke nummers op dit moment vaak geluisterd worden door mij, welke belangrijk zijn op dit moment en op welke nummers ik helemaal los kan gaan. Het ontdekken van nieuwe artiesten is altijd fijn, maar teruggrijpen op oude, vertrouwde nummers is ook heerlijk. Heb je eigenlijk geen tijd om blogs te lezen en moet je eigenlijk bezig zijn met één of ander verslag? Dan kun je dit artikel voor nu ook even als afspeellijstje gebruiken.10/07/2013

Bourjois Twist Up the Volume waterproof mascara

Een tijdje geleden viel er wel een heel leuk pakketje op de deurmat: daarin zat de Bourjois Twist Up the Volume waterproof mascara! Ik had al een aantal dingen over deze mascara gehoord, bijvoorbeeld dat het borsteltje draaibaar was, zodat je juist lange of volumineuze wimpers kon krijgen. Ik was heel benieuwd naar dat concept, want ik hou er van om nieuwe dingen uit te proberen. Deze mascara ging in de test, en in dit artikel laat ik jullie weten wat ik er van vind: is dat draaibare borsteltje echt zo handig, of is het maar een marketingtruc?

De verpakking vind ik niet heel erg bijzonder, maar het blauwe kleuraccent vind ik wel leuk (de 'gewone' is overigens wit). Het 'tuutje' wat je aan de bovenkant is het ding waar je de mascaraborstel kan draaien! Daar gaan we zo naar kijken. Bourjois belooft dat de mascara de hele dag blijft zitten, dat hij waterproof is (lijkt me wel logisch), geen klontjes geeft en makkelijk aan te brengen is. Daarnaast belooft het een lang en vol effect te geven.

10/06/2013

Mijn notitieboekjes #2

Als er iets is waar ik eigenlijk niet zonder kan, zijn het wel notitieboekjes. Boekjes waarin ik lijstjes kan maken met wat ik nog moet doen, boekjes waarin ik ideetjes kan opschrijven en boekjes waarin ik lekker kan krabbelen. Ik heb een anderhalfjaar geleden een artikel over mijn notitieboekjes gemaakt, maar toen ik dat artikel terugkeek, bleek dat ik in die tijd echt allemaal weer nieuwe boekjes heb gekregen. Ik wilde jullie laten zien welke boekjes ik nu gebruik, en waarvoor ik ze gebruik.10/05/2013

Quick Shoplog / Lookbook H&M bestelling

Afgelopen dinsdag kreeg ik dan (na twee weken wachten...) mijn H&M bestelling binnen waar ik vorige week over geschreven had. Ik wilde meteen een shoplog opnemen, maar ik had niet veel tijd meer voordat het donker werd. Vandaar heb ik snel een filmpje opgenomen, wat me een beetje doet denken aan een lookbook, maar dan anders. Het is een shoplog en lookbook in één! De eerste twee items heb ik overigens niet gehouden, de jassen waren toch niet helemaal waar ik naar op zoek was (en bovendien waren ze toch íets te koud), maar ik vond het leuk ze toch nog even 'aan' te laten zien.
Het filmpje duurt nog geen minuut, dus ik zou het leuk vinden als jullie het bekijken. Ik zal snel outfits plaatsen met daarin mijn gekochte items!


klik hier als je het filmpje niet kunt bekijken

Wat vind jij van mijn nieuwe kleren?


ps: ik ben niet zo goed in dit soort filmpjes (dit is ook niet écht een lookbook), maar het lijkt me wel leuk om in de toekomst nog meer te maken zodat ik kan oefenen.

10/03/2013

My life in pictures - september #2

Daar ben ik weer hoor, met 'my life in pictures'. Het lukt me al weer iets beter om te instagrammen, maar net zoals de vorige keer heb ik 'maar' acht foto's. Oh well, ik vind het eigenlijk wel best. Deze paar weken heb ik de overgang naar de herfst wel gemerkt, hoor. Ik verlang naar dikke truien en herfstblaadjes, maar toch ga ik nog gewoon in een korte broek hardlopen, go figure. Genoeg gekletst, kijken jullie mee naar de foto's van de afgelopen weken?
10/02/2013

Inspiratie - Creativity

Zoals je misschien gemerkt hebt, is er gister geen artikel online gekomen. Ik heb niet altijd meer even veel tijd om te bloggen, en aangezien mijn inspiratie niet heel hoog meer is, heb ik in het weekend niet vooruit kunnen bloggen. Sorry!

fashion is art | via Tumblr

Creativiteit, ik houd ervan! Niet alleen bij mezelf (soms, in buien), maar ook bij anderen vind ik het geweldig om te zien wat ze maken en hoe. Ik kom vaak mooie plaatjes tegen van creatieve dingen. Kijk maar mee, want foto's zeggen meer dan duizend woorden.

nRelate Posts and Homepage