2/04/2014

Recept - Italian Pasta

Ik hou ontzettend veel van Italië, en alles wat daarbij hoort. Naast dat het land, de mensen, de steden en de sfeer er geweldig is, heeft Italië ook nog eens geweldig eten. Pizza, pasta, lasagne, bruschetta, you name it, I love it! Italiaans eten is zonder twijfel mijn favoriete keuken die er bestaat. Zondag was papa jarig, en omdat er veel gasten kwamen en mama het leuk vond om verschillende gerechten te maken, bood ik aan om ook iets te maken. De Italiaanse pasta werd mijn taak. Ik vind het er super leuk uit zien en het is héérlijk. Ook nog eens fijn: het duurt helemaal niet lang om te maken. Vandaag een receptje van deze heerlijke, simpele pasta.


Ingrediënten

- 500 gram Farfalle (dit kan ook gewone zijn, maar wij hebben leuke gekleurde van Italiamania)
- 750 gram Cherry Tomaatjes
- 250 gram Mozzarella (iets meer of iets minder mag ook, afhankelijk van de verpakking die je koopt)
- 150 gram Rucola 
- peper en zout
- olijfolie


Hoe te maken?

1. Zet een pan met ruim water en een beetje zout op en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking (meestal rond de 11-13 minuten).
2. Snijd de Cherry tomaatjes door de helft.
3. Snijd de mozzarella in stukjes. Als je verse mozzarella hebt, moet je het buitenste 'velletje' er afhalen. 
4. Giet de pasta af, doe het in de kom waarin je het wilt serveren en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Dit voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
5. Hierna doe je ook de tomaatjes, mozzarella en een beetje grofgesneden rucola erbij.
6. Om het af te maken, gooi je wat peper en zout naar eigen voorkeur bij, en daarna schep je met een grote lepel alles voorzichtig om. Niet te ruig, want dan gaan de vlindertjes (pasta) kapot. 
Je kunt deze pasta als hoofdgerecht lauwwarm eten, maar het kan ook prima koud. Je kunt het ook als bijgerecht of voorgerecht serveren. De ingrediënten die ik heb gegeven zijn voor ongeveer 5 personen als hoofdgerecht. Het is lekker om te serveren met bijvoorbeeld Bruschetta toast of stokbrood met pesto. Zo blijf je lekker in de Italiaanse sferen en waan je je in het mooie Italië.
nRelate Posts and Homepage