6/21/2014

Floors vakantieplannen en coming up

Een tijdje geleden heeft Marjolein haar vakantieplannen gedeeld, en nu is het mijn beurt. De langste vakantie van mijn leven is inmiddels al weer vier weken aan de gang, en damn, dit gaat veel te snel. Ik wil zo veel dingen doen dat het lijkt alsof ik ineens heel weinig tijd heb voor al die leuke dingen! In dit artikel deel ik mijn 'vakantie-bucketlist' en upcoming dingen met jullie, voor een instant happy-boost.

matchingsdag Engelse Taal en Cultuur

Tumblr
Ik heb het nooit heel erg uitgebreid gehad over mijn studiekeuze, maar een aantal maanden geleden heb ik al besloten dat ik de studie Engelse Taal en Cultuur in Groningen wil gaan doen. De Engelse taal en literatuur interesseert me al een aantal jaar, en ik vond het dan ook meer dan logisch om er een studie in te gaan volgen. Volgende week heb ik een matchingsdag van de studie, wat betekent dat ik colleges zal gaan volgen en opdrachten ga doen. 's Avonds staat er een dinertje en een pubquiz van de studievereniging op het programma. Dit wordt dus de dag dat ik me ga voelen als een echte student Engels! Ik vind het spannend, maar hé, ik ben vast niet de enige die daar met knikkende knietjes binnen komt lopen.

een dagje treinen 

Train

In Marjoleins artikel werd ook al gesproken over een dagje interrailen, en ik wilde mezelf wel aanbieden als volunteer! (Maar gelukkig niet met Hunger Games-achtige taferelen). We hebben nog geen idee waar we heengaan, als het maar ergens is waar we nog niet zijn geweest. Natuurlijk moet er dan ook geshopt worden! Heeft iemand leuke suggesties? 

werken bij de bed&breakfast

dreamurder ▲

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw baantje. Na bijna drie jaar kranten gelopen te hebben was ik echt wel toe aan iets anders! Ik werd een beetje desperate, omdat ik voor mijn gevoel bij elk mogelijk baantje in mijn dorp werd afgewezen, maar daar was toen onze huis-aan-huis krant met een advertentie. Sindsdien werk ik bij de allerleukste Bed&Breakfast in mijn dorp! Ik heb het er heel erg naar mijn zin, en als het eenmaal vakantie is in het hele land kan ik ook door de week aan de slag. Lekker geld verdienen!

weer beginnen met hardlopen

Keep in mind | normal people scare me | via Tumblr na We Heart It...

Dit is wel een heel ambitieus punt op m'n bucket list, want mij kennende hou ik het niet lang vol. Ik ben al talloze keren weer 'begonnen' met het schema van Renate, maar steeds raakte ik weer  geblesseerd of een of andere andere slechte smoes, en dus heb ik nog nooit vijf kilometer gerend. Daar wil ik deze vakantie weer verandering in brengen. Ook omdat ik gewoon geen andere lichaamsbeweging heb en dan dus vanzelfsprekend dichtgroei, haha. Ook wil ik veel fietsen met papa in het weekend, dat heb ik nu twee keer gedaan (rondjes van 38 kilometer!) en dat voelde heel goed.

zo veel mogelijk boeken lezen (het liefst in de zon ;)


Ik heb dit jaar mijn reading challenge op 30 boeken gezet, nadat ik vorig jaar mijn challenge van 25 boeken makkelijk haalde. Helaas gaat het allemaal niet zo soepel als ik had gehoopt, haha. Ik loop maar liefst zeven boeken achter op schema. Au. Gelukkig heb ik, in tegenstelling tot een paar maanden geleden, genoeg tijd om de (leuke welteverstaan) boeken in te duiken. Op dit moment ben ik bezig in Wuthering Heights van Emily Brontë. Het is een pittig boek, maar het verhaal spreekt me erg aan, moet ik zeggen. Hierna ben ik van plan Fangirl te lezen, die ik van Marjolein geleend heb. Het valt me wel op dat ik al heel lang geen Nederlandse boeken meer heb gelezen... Oh well, een goede voorbereiding op mijn studie zullen we maar zeggen.

een week naar Londen met papa en mama


Deze week naar Londen wordt volgens mij echt het hoogtepunt van mijn vakantie. Vorig jaar ben ik echt verliefd geworden op de stad, en ik wilde er het liefst zo snel mogelijk weer naartoe. Met papa en mama ga ik maar liefst een week, dus ik heb genoeg tijd om alle dingen te bezoeken die ik vorig jaar niet heb gezien. We gaan met het vliegtuig vanaf Eelde, dus we zijn er lekker snel. We zitten in een studiootje van Airbnb, in de wijk Shoreditch. Schijnt een hele hippe wijk te zijn, dus ik ben benieuwd! Hier komen vast nog wel wat updates over.

Keiweek in Groningen


Aangezien ik dus in september begin met een studie, wilde ik ook meedoen met de Keiweek. In elke studentenstad heet dit anders, maar het is basically een introductie speciaal bedoeld om de stad en alle ins en outs te ontdekken. Omdat ik dicht bij Groningen woon ken ik de stad vrij aardig, maar ik vond het iets wat ik echt moest meemaken als aankomend student. De Keiweek begint gelijk na mijn vakantie in Londen, dus zelfs het einde van mijn lange vakantie wordt super. 

Welke plannen heb jij voor in de vakantie?

nRelate Posts and Homepage