7/24/2014

25 super random questions

Lisa tagde mij en Marjolein om 25 wel hele random vragen te beantwoorden. Aangezien Marjolein nog steeds op vakantie is, beantwoord ik als enige vandaag die vragen. Ze zijn weer lekker persoonlijk! Met behulp van een 'random questions generator' heb ik de vragen uitgekozen. Het zijn niet zulke standaard vragen geworden, en daarom is het juist zo leuk om het in te vullen! Ik vind tags waarbij de vragen telkens hetzelfde zijn op een gegeven moment saai worden, maar deze tag is dus nooit hetzelfde. De vragen waren oorspronkelijk in het Engels, maar ik heb mijn best gedaan ze zo goed mogelijk te vertalen. Klaar voor een super lang stuk tekst?

heb je iets nieuws geleerd de afgelopen week, en zo ja, wat?

Het begint meteen lekker moeilijk. Na even nadenken heb ik iets bedacht. Deze week heb ik voor het eerst iets gelakt. En nee, daar bedoel ik niet mijn nagels mee. Voor mijn nieuwe kamer heb ik samen met mijn vader zelf een bureau gemaakt, en die moest mooi wit gelakt worden. Ik heb dus mooi geleerd een bureau te lakken! En ik word ook steeds beter in schoonmaken. Op mijn werk, in een bed & breakfast, heb ik laatst een hele keuken schoongemaakt. In m'n eentje. Vond ik toch best knap, als je dat nog nooit eerder gedaan hebt.
We Drop▲

wat is je favoriete drankje?

Ik hóu van cola. Ik probeer te minderen, want het is niet bepaald goed voor je. Wat ik ook heel lekker vind is groene ijsthee. Vooral nu met dit mooie warme weer! Qua alcohol heb ik nog niet veel geprobeerd, maar Jillz en Radler zijn mijn favoriete alcoholische drankjes. Oh, en laat ik de mojito niet vergeten.

naar welk soort muziek luister je graag?

Dit is denk ik geen verrassing meer voor degenen die Sweethippos al lang volgen, maar ik luister vooral oude muziek. En met oud bedoel ik jaren '60, '70 en '80. Ik hou voornamelijk van rockmuziek, maar de laatste tijd kruipen ook andere genres mijn iTunes in. The Beatles blijft mijn all-time-favourite band.

wat is je korte of lange termijn doel?

Mijn korte termijn doel? Mijn kamer afmaken. Van lange termijn doelen heb ik er meer: mijn propedeuse in mijn eerste jaar halen, mijn ABC-project afmaken en mijn rijbewijs halen. 

(37) Tumblr

wat is je favoriete pizza?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: tonno van Ristorante. Mijn tweede favoriet is de verse salami pizza van Albert Heijn. Oei, als ik er weer aan denk, krijg ik gelijk trek...

wat is een slechte kant van het vrouw zijn?

Ongesteld worden, haha. Verder dat vrouwen meestal last hebben van 'het glazen plafond' op de werkvloer. Lekker serieus meteen weer.

heb je ooit in een YouTube-filmpje gezeten?

Ja, in meerdere! Ik zit in een aantal vlogs van blogvriendinnetjes, bijvoorbeeld van toen we naar Walibi gingen, of naar Amsterdam of Utrecht. Dit doet me wel een beetje beseffen dat er al heel lang geen 'officiële' meet is geweest. Het wordt denk ik weer eens tijd! Ook heb ik natuurlijk zelf YouTube filmpjes gemaakt voor Sweethippos, maar inmiddels doe ik dat nooit meer.


wat heb je afgelopen weekend gedaan?

Ik heb afgelopen weekend vooral héél rustig aan gedaan (wat een hitte), en tegelijkertijd aan mijn kamer gewerkt. Ik heb geschilderd, getimmerd en gesjouwd, en het begint eindelijk ergens op te lijken. Ook hebben we mijn vaders verjaardag gevierd met een barbecue. 

wat is je favoriete bord- of kaartspel?

Ik moet zeggen dat ik al heel lang geen fysiek spel meer gedaan heb, maar als ik dan moet kiezen is dat Triviant of Disney Monopoly. Qua kaartspel speelden we in de pauze op school vaak 'turken', wat ik nog steeds heel leuk vind. En nee, het is zeker geen racistisch spel!

ben je netjes of slordig?

Ha. Ha. Ik hou er heel erg van als het ergens netjes is, maar zelf ben ik een ontzettende sloddervos. Mijn kamer ligt meestal vol stof en overal ligt troep. Ik snap zelf ook niet hoe ik in die zooi leef. 

elec†ric chapel

als je een tijdperk kon kiezen om in te leven, welke zou je dan kiezen?

Dit vind ik zo'n leuke vraag! Ik hoef er echter niet lang over na te denken. Als ik kon, zou ik zo teruggaan naar de sixties. De muziek, de mode, het haar, de make-up, de vrijheid, het spreekt me allemaal erg aan. En het beste van alles is dat ik de jaren '70 en '80 nog voor me heb! 

wat was de bestemming van je laatste vakantie?

Dat was Barcelona, met Marjolein. We gingen er heen voor onze examenreis. We hebben maar liefst vijf dagen in deze heerlijke stad doorgebracht!

wat was je minst favoriete vak op school?

In de onderbouw was dat zeker weten natuurkunde. Ik heb zelfs een keer een 1 gehaald voor een proefwerk, oeps. In de bovenbouw waren dat vooral wiskunde en management & organisatie. Vakken waarbij je moest rekenen dus, haha.

wat is de slechtste film die je ooit gezien hebt?

Ik heb zo veel films gezien, dat ik er gewoon bijna geen kan bedenken. Laatst keek ik wel een film met papa die ik erg slecht vond: 'The Blue Lagoon'. Echt een super cheesy jaren '80 film met tenenkrommende dialogen. Over tenenkrommend gesproken, die film over prins William en Kate die laatst op tv was is ook verschrikkelijk.

wat doe je graag op een regenachtige dag?

Series kijken en lezen in bed. Je bed is de beste plaats om je te vermaken op een koude, regenachtige herfstdag, vind ik. 

zou je 10 jaar van je leven afhalen in ruil voor roem of rijkdom?

Ja hé, ik geloof niet dat ik gemaakt ben voor super filosofische vragen. Om eerlijk te zijn zou ik misschien mijn laatste tien jaar willen ruilen voor een beetje rijkdom. Het klinkt misschien een beetje cru, maar als ik een heel oud besje word die niets meer kan op haar negentigste, zou ik toch liever willen sterven als ik nog een beetje levend ben en goede en leuke dingen kan doen met mijn geld. Hè, wat een stomme ethische vraag. Hier bestaat gewoon geen goed antwoord op, haha.

wat is je favoriete snoep?

Qua snacks hou ik iets te veel van chips, maar qua snoep... Ik vind van die winegums met aan één kant drop echt super lekker, daar kan ik heel veel van eten. En zure matten vind ik ook geweldig lekker.

als je één superkracht kon hebben, welke zou dat dan zijn?

Dan zou ik denk ik de kracht kiezen dat ik kan reizen through time and space, om in de 'Doctor Who' sferen te komen. Ik wil nog heel veel van de wereld zien, en met deze superkracht zou ik extreem veel kunnen zien. Winning!

wat was je eerste bijbaantje?

Mijn eerste bijbaantje kreeg ik bijna drie jaar geleden. Ik kon Marjoleins krantenwijk overnemen, die bij mij door de wijk gaat. Ik heb het bijna drie jaar met plezier gedaan. Ik ging door regen en wind om de krant te bezorgen, maar het werd echt tijd voor wat anders.

vind je het leuk om te koken?

Om eerlijk te zijn vind ik koken nu nog aardig saai, omdat je vaak zo lang moet wachten. Wel begin ik het steeds leuker te vinden, nu ik wat vaker kook. Het is vooral leuk als je ouders je complimenteren over je kookkunsten ;)

wat wilde je worden toen je een kind was?

The usual. Juf, schrijfster, iets met paarden... En in groep acht zelfs psycholoog. Nou, daar ben ik helemaal vanaf gestapt, kan ik je wel vertellen.

zou je willen weten wanneer je dood zou gaan?

Nee, jakkie. Ik zou er denk ik helemaal depri van worden. Ik vind dat je elke dag moet leven alsof je de volgende dag dood zou gaan. Maar ja, heel makkelijk gezegd, maar ook heel moeilijk gedaan. 

3th place, well done!

wat is je favoriete sportteam?

Ik hou eigenlijk totaal niet van sport, maar hé, het kan niet anders dan dat ik het Nederlands elftal support. Ik was dit WK best wel fanatiek, tot mijn grootste verbazing.

wat is je favoriete feestdag?

Kerstmisss, all the way. En Sinterklaas. 

wat is het eerste dat je opvalt bij een jongen?

Z'n ogen, z'n lach, z'n haar (zijn gezicht dus) en zijn lichaamslengte. Hij moet wel een beetje lang zijn, want dat ben ik ook, haha.

Ik tag niemand, maar jullie mogen ook een random vraag uit de generator beantwoorden:

Wat is het leukste dat gebeurde deze week?


nRelate Posts and Homepage