4/30/2014

inspiratie - just beautiful

Hallo hallo, en welkom bij de nieuwe inspiratie! Het is nu alweer bijna een week geleden tot onze LSD op school, en dat betekent dat ik nu alweer zo'n twee weken hard aan het leren ben voor de examens. Ik heb een planning gemaakt die ik tot nu toe trouw opvolg, en omdat ik al zo op tijd ben begonnen heb ik elke dag wel even tijd voor 'hobby-time': hardlopen, bloggen, lezen, muziek of iets gezelligs doen. Nu heb ik ook weer tijd over, dus ben ik lekker aan het bloggen en ga ik straks een stukje hardlopen. Ik kon weer eens niet kiezen voor het thema van de inspiratie dus wordt het meer een soort 'kijkje in Marjoleins WHI'.

-

4/29/2014

Sweethippos op social media

Tumblr

Ook jij hebt waarschijnlijk een account op Twitter, Facebook, Instagram, of allemaal tegelijk. Marjolein en ik zijn ook actief op social media, en misschien zijn we zelfs wel een tikkeltje verslaafd. We vinden het heel leuk om contact met onze lezers te hebben via bijvoorbeeld Twitter en om te laten weten waar we mee bezig zijn via Instagram, maar sinds vandaag hebben we ook een Facebookpagina voor Sweethippos, waar we vanzelfsprekend linkjes naar onze artikelen op posten, maar ook zijn we van plan om jullie een kijkje 'behind the scenes' te geven en nog veel meer leuke dingen. In dit mini-artikeltje zetten we onze social media accounts op een rijtje, zodat jij ons kunt volgen als je dat nog niet deed.

Twitter Floor

Twitter Marjolein


Instagram Floor

Instagram Marjolein


Lookbook Floor

Lookbook Marjolein


Weheartit Floor

Weheartit Marjolein


DE SWEETHIPPOS FACEBOOKPAGINA


Volgde jij ons al op social media?

4/25/2014

day zero project - mijn lijst!

Edit: na twee weken had ik al geen zin meer om het project te doen. Alle dingen die in de lijst staan, wil ik nog steeds heel graag doen, maar ik vind het niet leuk om mijn leven via een lijst te gaan leiden, en daarom heb ik besloten te stoppen met het project! 

Een tijd geleden stuitte ik op het 'day zero project', een project waarbij je jezelf 101 doelen stelt, waarvoor je 1001 dagen hebt om ze uit te voeren. Ik twijfelde een tijdje of ik er ook aan wilde beginnen, maar toen ik begon met random doelen op te schrijven vond ik het wel erg leuk en besloot ik er gewoon mee te beginnen. Als ik geen zin meer heb, stop ik gewoon, maar voor nu vind ik het heel leuk! Ik heb 101 doelen weten te verzinnen, die heel erg uiteenlopen. Ik heb ze ingedeeld in verschillende categorieën om het een beetje overzichtelijke te houden. Eens per maand (dat is het plan in ieder geval) schrijf ik een update op Sweethippos, om te vertellen welke doelen ik die maand gehaald heb. Per doel stop ik €2 in een spaarpot, dus als ik alles voltooid heb heb ik een leuk bedrag gespaard. Kijk maar mee naar mijn lijst!

Begindatum: 25 april 2014, Einddatum: 20 januari 2017! 
4/24/2014

inspiratie - motivatie voor de examens

De inspiratie komt een dagje later, en de reden is helemaal niet spectaculair. Ik was het gewoon totaal vergeten, oeps. En ik vergat het, omdat ik zo druk bezig was met te leren voor examens. Ja jongens, ook ik moet er aan geloven dit jaar, net zoals heel veel andere bloggers. En we hebben allemaal een beetje motivatie nodig. Vandaar dat de 'inspiratie' van vandaag is gevuld met quotes en plaatjes die je hopelijk een beetje door de examenstress heen helpen.

Timeline Photos | via Facebook


4/20/2014

waarom hardlopen awesome is

Zoals jullie weten loop ik hard. Ik begon twee jaar geleden met de eerste training van de '5 kilometer running coach' met Renate Wennemars. Ik hield het vol, dan weer niet, liep vijf kilometer, daarna weer niet, en ben eigenlijk de persoon die eeuwig aan het trainen is voor de vijf kilometer. Ik ben nu over de helft van de trainingen (die ik ondertussen ook echt voor de derde keer doe), en hopelijk heb ik dit keer genoeg tijd om verder te trainen voor de tien kilometer. Maar hee, overall loop ik hard en ik vind het elke keer weer leuk. In dit artikel geef ik jullie mijn vijf redenen.

foto's van mijn Instagram

4/19/2014

SWEETHIPPOS VIER JAAR + BIG ASS WINACTIE (gesloten)
Vier jaar geleden, op een onschuldige dinsdag besloten twee 14-jarige meisjes om te beginnen met een blog. In de pauze werkten zij ijverig in de mediatheek aan iets wat ooit zou uitgroeien tot www.sweethippos.nl. Op deze blog plaatsten zij al meer dan 1200 berichten en na vier jaar hebben zij (bijna!!!) 900 volgers behaald. Vier jaar lang vol bloggen, blogvriendinnen, inspiratie, foto's maken, bezig zijn met mode, make-up en lifestyle en er heel erg van genieten. Wat een mijlpaal! 

Vandaag, op 19 april 2014, bestaat ons blogje, onze liefde, vier jaar! In de collage hierboven kun je foto's van ons zien, gemaakt in 2011, 2012, 2013 en 2014. Wat hebben we een lol gehad, en wat zijn we gegroeid. Niet alleen op het gebied van bloggen (zie hier ons eerste artikel en vergelijk het met onze artikelen van nu...), maar ook op persoonlijk gebied. Dit verhaaltje is best sentimenteel, maar het voelt ook als best een 'dingetje' dat we vandaag al vier jaar bloggen. Gelukkig is het niet alleen maar een sentimentele dag, hoor. Want we willen dit natuurlijk ook met jullie vieren. We hebben een leuke winactie voor jullie. Big Ass is hij niet écht, maar het is wel heel leuk.  

ideeën voor het lekkerste paasontbijtje

heart me

Last-minute paasontbijt ideeën, waarom ook niet? Ons gezin heeft, net zoals vele andere gezinnen in Nederland, als traditie om met Pasen lekker uitgebreid te ontbijten of te brunchen. Meestal wordt dat een brunch, aangezien ik op zondag altijd lekker in mijn bed wil blijven knorren ;) Dit jaar wil ik iets eerder uit bed gaan om een mooi ontbijtje klaar te maken voor mijn ouders en mijn broertje, maar wat zijn de ingrediënten voor een perfect paasontbijt? Dat lees je in dit artikel.

4/18/2014

horloges van O Clock

Horloges zijn behalve handig, ook hartstikke fashionable. Je hebt ze in talloze kleurtjes, formaten, analoog of digitaal, en als je geluk hebt kun je je eigen horloge helemaal zelf samenstellen. Dat is in ieder geval het geval bij de horloges van O Clock. Op de webshop horloge.com vind je super veel verschillende kleuren bandjes en klokjes, die je met elkaar kunt mixen en matchen. Een ontzettend tof idee, en daarom vonden we het ook heel leuk toen de webshop ons benaderde voor een samenwerking. We konden beiden een mooi horloge uitkiezen en voor jullie reviewen, wat we in dit artikel vanzelfsprekend gaan doen. Ben jij ook zo benieuwd wat er in deze leuke blikjes zit? Lees dan verder.4/17/2014

from spring to summer fashion transitions

Ik vind het altijd erg leuk om filmpjes te kijken waarin fashiondiva's hun 'from spring to summer fashion transitions' laten zien. Op deze manier krijg ik veel inspiratie om mijn eigen lente-outfit zomerproof te maken! Waar ik in de lente nog vaak een vest of jasje over mijn t-shirt draag, kan ik die in de zomer gewoon lekker uittrekken. In deze post ga ik precies hetzelfde doen als in die leuke filmpjes. Ik heb outfits samengesteld die zowel 'warm' als 'koud' zijn. Ik hoop dat jullie hier ook weer inspiratie uit kunnen halen voor jullie eigen stijl.
Zoals jullie weten ben ik gek van shorts, zowel in de winter als in de zomer. Ik heb inmiddels al een hele collectie opgebouwd, en dit is een van mijn nieuwste aanwinsten. Je kon hem al zien in de shoplog van maandag. Shorts zijn zoals ik al zei heel veelzijdig. Je draagt ze in de winter met een dikke maillot, en in de zomer natuurlijk lekker met blote benen. In de lente draag ik er het liefst een panty onder, maar iets met korte mouwen erboven gaat me nog iets te ver. Daarom trok ik het lekkere fluffy vest (die je overigens ook maandag hebt kunnen spotten) over een wit t-shirtje aan. Chelsea boots erbij en hoppa, daar is 'ie hoor, de perfecte lente-outfit. Maar hoe moet dat nou als het iets warmer wordt? Heel simpel. Doe je vest uit, je Allstars aan, en je bent er klaar voor. En als het écht warm is, trek je die panty ook lekker uit. Ik durfde het mezelf niet aan te doen om op deze koude lente-ochtend met blote benen rond te huppelen ;)

4/16/2014

inspiratie - pastel

Pastel is dé voorjaarskleur van dit seizoen, en eigenlijk ook al van voorgaande lentes. Ik hou van pastel! Het is kleurig maar toch fris, en je kunt het met heel veel dingen combineren. Ik kan wel zeggen dat ik blij word van pastelkleurtjes, omdat ik dan altijd het gevoel heb dat de lente weer is aangebroken. Mijn favoriete pastel-kleur? Roze of mint! De inspiratie van deze week is iets anders dan normaal, want ik heb de plaatjes een keer in een collage gezet. Verandering is goed voor een mens, toch?Wat vind jij van pastel-kleuren? 

(info@sweethippos.nl)

4/15/2014

outfit - days slowly drift away

Zondag was het heerlijk weer, dus besloten Suzanne en ik om weer eens outfitfoto's te schieten. De laatste keer was namelijk ook alweer meer dan een maand geleden. Dus stonden wij lekker in het zonnetje te poseren. De outfit die ik droeg was zeer geschikt voor lente, maar omdat het nog wel een beetje frisjes was droeg ik een warm vest. En de titel? Dat is een quote van Nina Nesbitt, uit dit nummer.

4/14/2014

another H&M shoplog

Ik hoop dat jullie nog niet zat worden van al mijn shoplogs en hauls jongens, want vandaag heb ik er weer een voor jullie. Afgelopen zaterdag konden jullie zien dat ik wat H&M bonnen had gekregen, en aangezien ik vrijdag naar de stad ging met mama, kon ik die daar mooi uitgeven.Ik ben nog steeds van de fluffy trend, dus toen ik dit lekkere vest zag in de sale moest ik hem wel meenemen. Ik heb deze versie al in het kort (waardoor het meer een soort jasje is), maar alsnog vind ik het een goede aanvulling op mijn garderobe. Deze kan ik lekker over mijn t-shirt gooien als het weer iets kouder is. Donderdag kun je dit vest in actie zien in een 'from spring to summer fashion transistions' artikel. Hij was afgeprijsd naar rond de €30.

4/13/2014

1 week, 5 (mirror) outfits

Deze week hoefde ik (op één dag na) steeds pas om 10 uur op school te zijn. Dat betekent dat ik lekker kon uitslapen en dat ik wat meer tijd had om me aan te kleden en op te maken. Ik besloot dat het wel leuk zou zijn als ik elke dag een foto van mijn outfit zou maken, zodat jullie kunnen zien wat ik in een doodnormale week zoal voor outfits aan heb. Ik moet toegeven: dit is best anders dan de outfits die ik op het blog plaats. Daar draag ik vaak rokjes en wat specialere dingen, terwijl ik naar school toch meestal voor een comfortabele broek kies. Dus jullie zien mij in dit artikel eens van mijn échte mode-kant. ;)

De letters staan voor de dagen van de week! 

4/12/2014

Floors verjaardagscadeautjes

Inmiddels heb ik al twee weken geleden mijn verjaardagsfeestje gevierd met lieve familie en vrienden. We hebben lekker gegeten, ik kreeg samen met mama (die was ook pas jarig geweest) een heuse presentatie over mijn leven tot nu toe en we hebben lekker gedanst op mijn playlist waar ik zo mijn best op had gedaan. Kortom, het was een hele geslaagde avond! Natuurlijk heb ik ook heel veel leuke cadeautjes gekregen en die laat ik graag aan jullie zien. Niet omdat ik wil opscheppen, maar gewoon omdat ik zo blij met de cadeautjes ben.

Het Kleurboek Voor Volwassenen


Toen ik dit geweldig leuke boek bij Marjolein zag, kon het niet anders dan dat ik het ook moest hebben. Ik was eerst een beetje sceptisch, want is kleuren niet voor kinders? Na lekker een kleurplaat helemaal ingekleurd te hebben, was ik om. Kleuren kan prima voor volwassenen! De kleurplaten zijn soms best ingewikkeld en dat maakt het extra leuk. En het werkt super ontspannend! Dit kleurboek kreeg ik van twee lieve vriendinnen.

4/11/2014

Blogger-liefde TAGVandaag heb ik weer eens een tag voor jullie! Ik heb de laatste tijd wat minder inspiratie voor het maken van artikeltjes. Hopelijk komt de inspiratie vanzelf weer, maar ik vind het zonde om zo lang niks te plaatsen. Ik kwam een tijdje terug een leuke tag tegen bij Anne. Het gaat over mij als blogger, welke blogs ik het leukst vind en wie mijn beste blogger-vriendinnen zijn. Ik heb een aantal vragen stiekem een beetje aangepast. Benieuwd?
4/09/2014

inspiratie - floral fashion

Ook al hou ik ontzettend van zwart, grijs en wit, de laatste tijd neig ik steeds meer naar vrolijke printjes wat kleding betreft. Omdat het nu lente is kunnen de bloemenmotiefjes weer uit de kast, en ook bloemenkransen en zelfs sneakers met bloemen kunnen weer. Ik heb voor jullie de leukste floral fashion opgezocht. Ik hoop dat jullie er net zo vrolijk van worden als ik!

Untitled

4/08/2014

Longboard-wishes

Al sinds een hele tijd heb ik in mijn achterhoofd een wensje: het hebben van een longboard. Ik zie soms mensen heerlijk cruisen, en ook op Instagram en blogs komen er vaak foto's voorbij van mensen die een tochtje aan het maken zijn. Wat lijkt het mij leuk om ook een longboard te hebben, zeg. Stiekem ben ik best bang dat als ik één zou hebben, ik er niks of weinig mee ga doen, maar als ik dan die foto's weer zie... Ik wil ook een stukje boarden, om vervolgens in het zonnetje aan het water te zitten met een drankje. Hoe ideaal is dat?

4/07/2014

books to read

Net zoals vorig jaar doe ik een reading challenge via Goodreads. In plaats van 25 boeken, heb ik opgegeven dat ik dit jaar 30 boeken wil lezen. Dat kan makkelijk, dacht ik, want ik ga ontzettend veel tijd hebben tijdens dit examenjaar. Ja, dus even niet. En zo komt het dus dat ik nog maar drie boeken heb gelezen. Dat is een boek per maand. Au. Dus om mezelf te motiveren, schrijf ik vandaag een blogje met boeken die ik nog moet én wil lezen.

Fangirl - Rainbow Rowell

19174917

Cath and Wren are identical twins, and until recently they did absolutely everything together. Now they're off to university and Wren's decided she doesn't want to be one half of a pair any more - she wants to dance, meet boys, go to parties and let loose. It's not so easy for Cath. She's horribly shy and has always buried herself in the fan fiction she writes, where she always knows exactly what to say and can write a romance far more intense than anything she's experienced in real life. Without Wren Cath is completely on her own and totally outside her comfort zone. She's got a surly room-mate with a charming, always-around boyfriend, a fiction-writing professor who thinks fan fiction is the end of the civilized world, a handsome classmate who only wants to talk about words ...And she can't stop worrying about her dad, who's loving and fragile and has never really been alone. Now Cath has to decide whether she's ready to open her heart to new people and new experiences, and she's realizing that there's more to learn about love than she ever thought possible ...
Dit boek heb ik ontdekt door 'booktuber' Sanne, en het lijkt me zo'n leuk en herkenbaar boek voor elk meisje dat door een fangirl fase is gegaan! Het lijkt me op het eerste gezicht een boek die je lekker snel uitleest door aan de ene kant een luchtig gehalte en aan de andere kant medeleven voor de hoofdpersoon. Ook krijgt hij veel sterren op Goodreads. Helaas heb ik hem nog niet in de bieb zien liggen, dus ik zal nog even moeten wachten. Dat wordt vast geen probleem, alleen al door de vrolijke naam van de schrijfster.

4/03/2014

My life in pictures - maart

Dinsdag eindigde maart officieel en begon april. April doet wat 'ie wil. En het begon gelijk goed met mijn achttiende verjaardag. Maar eerst blikken we natuurlijk terug op vorige maand. Wat heb ik allemaal uitgevoerd in maart? Ik heb voornamelijk buiten gezeten vanwege het ontzettend lekkere weer, maar tegelijkertijd was ik ook aan het leren voor mijn laatste toetsweek van de middelbare school ooit. Ook heb ik een bezoekje aan de stad gebracht en heb ik een ontzettend leuk verjaardagsfeestje gevierd.1. eind februari begon Romy met het tekenen van volgers, en ook ik kreeg een eigen 'poppetje'. Ik vind Romy's tekenstijl erg leuk en schattig, check zeker even haar Instagramaccount.
2. ik bestelde heel veel plectrums op eBay, omdat ik ze altijd kwijtraak. Ze zijn nog fotogeniek ook.
3. hier begon geloof ik het ontzettend lekkere weer te komen! Ik ging snel met m'n zonnebril op in de tuin zitten.
4. ook de tussenuren op school bracht ik in het zonnetje door samen met vriendinnen.

4/02/2014

Inspiratie - huis

Hoe heerlijk is het om weg te dromen bij afbeeldingen van perfecte huizen, en te bedenken om daar te wonen? Ik vind het geweldig, wat ik vast al vaker heb gezegd hier op het blog. Ik vind het echt heel leuk om mooi foto's van slaapkamers, studeerkamers, tuinen, bedden en ga zo maar door te bekijken. Vandaag een selectie voor jullie van mijn favoriete plaatjes.

desire to inspire - desiretoinspire.net - interior + exterior + archi…

4/01/2014

Feest - Floor is jarig!

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria in de glooooriiiiia, in de glooooooriiiiia! 


CAKE TIME!!!!!

Hoi allemaal, even een kort berichtje tussendoor. Want vandaag, op 1 april 2014, is Floor 18 geworden (geen grapje!). Helaas is er vandaag wel gewoon school, dus heel heftig gaat er niet gefeest worden vandaag, maar gelukkig hebben we het afgelopen zaterdag al gevierd. Ook gaan we zaterdag uit in Groningen, dus dat wordt vast ook gezellig :) Laat een leuke verjaardagswens achter in de comments, want dat zou ze leuk vinden én daardoor voelt ze zich toch nog een beetje jarig.

Floor, topper: gefeliciteerd. 
nRelate Posts and Homepage