9/30/2014

my september - InstagramSeptember is na vandaag alweer voorbij, en dat betekent dat de zomervakantie alweer een maand afgelopen is en dat ik alweer een maand naar de universiteit ga. Wauw, wat vliegt de tijd! Ik heb het wel erg naar mijn zin gehad deze maand, veel nieuwe mensen leren kennen maar ook gewoon heerlijk veel thuisgezeten (ik blijf een huismus...). Ik deed nooit eerder een artikel over mijn Instagram-foto's van een maand, maar sinds er op plogs en andere persoonlijke artikeltjes veel meer reacties komen dan op de anderen, leek het me wel een leuk om, net als vele anderen, ook elke maand een artikeltje te maken met daarin de foto's die ik die maand op Instagram zetten. Here we go.

9/26/2014

powerfood - Rens Kroes

Het verschijnt op alle blogs, in elk tijdschrift is er wel een artikel over te vinden én ook Instagram staat vol met heerlijke gerechten, waarvan de recepten in dit kookboek staan. Ik heb het over Powerfood van Rens Kroes. Een echte hype op dit moment, als je het mij vraagt. Maar hypes zijn er meestal niet voor niets, en nadat ik al heel vaak in de boekwinkel het in mijn handen had gehad en een aantal keer bij anderen het heb doorgebladerd, besloot ik het gewoon yolo te kopen. En ik vind het geweldig. In dit artikel review ik het boek voor jullie.

9/24/2014

plog 23/9 - een doodnormale dag van een student

Goedemorgen (of, als je dit op een ander moment van de dag leest, goede middag/avond/nacht!). Gisteren besloot ik eens om op een doodnormale, willekeurige dinsdag een fotodagboekje voor jullie te gaan bijhouden! Zo kunnen jullie eens zien wat ik op zo'n dag allemaal uitspook. Gister was een heel fijne dag, want ik ging niet naar het ochtendcollege (9-10 uur) en daardoor was ik vrij tot aan 17 uur! Kijk maar mee naar de foto's.

 Ik stond om iets van half 9 op en maakte toen na een hele lange tijd weer eens een havermout ontbijtje met appel, rozijn, appelstroop en kaneel. Jum! Ondertussen las ik de krant een beetje door,
Ik deed ook een poging om de sudoku op te lossen, maar na een tijdje had ik geen zin meer en ging ik op Instagram scrollen.

9/22/2014

fotoshoot met Marnix 20/09

Marnix wilde graag een nieuwe profielfoto. Hij had nu eentje die hij zelf  gemaakt had, maar wij hebben een hele eerlijke opa op Facebook en die vond het 'niet zijn beste foto'. Het was dus wel duidelijk dat er iets aan zijn profielfoto gedaan moest worden. Ik als grote zus met een fancy camera wilde hem natuurlijk heel graag helpen. Behalve m'n spiegelreflex nam ik ook de analoge spiegelreflex met zwart-wit film erin mee, maar op die resultaten zullen jullie nog wat langer moeten wachten. We gingen ons bos in en gingen helemaal los. Ik heb geloof ik wel tweehonderd foto's gemaakt. Ik vroeg aan Marnix of ik een paar op de blog mocht zetten en dat mocht. 'Als je maar wel alleen de mooie erop zet.'9/21/2014

what makes you, you?


Perfect😄
Een paar maanden geleden kwam in de Q&A a day de vraag 'what makes you, you?' voorbij. Ik vulde iets in als 'ik heb kort haar en ben behulpzaam', maar het is een vraag waar ik nog vaak over heb nagedacht. Ik vind het belangrijk om uniek te zijn. Niet op te gaan in de massa, maar een paar kenmerken te hebben waarover mensen denken van hee, dát hoort bij Marjolein! Ook al is het soms eng om anders te zijn dan anderen, het is ook heel fijn. Het maakt dat mensen met je willen omgaan (of juist niet) en dat je goed bent in bepaalde dingen en in andere dingen weer niet. Het zorgt ervoor dat je later op een plekje eindigt dat bij je past en dat je een baan krijgt die bij jou past. Als iedereen hetzelfde zou zijn, zou de wereld naar mijn mening maar saai en eentonig zijn.
Wat mij tot Marjolein maakt is denk ik dat ik me niet veel (meer) aantrek van wat mensen van me vinden. Als ik iets leuk vind, vind ik dat leuk, en ga ik dat niet veranderen omdat iemand anders het niet leuk maakt. Zolang je het zelf uitstraalt, is het ook leuk en accepteren andere mensen dat ook. En verder maakt mij humor me tot wie ik ben, en val ik door mijn 'korte' haar soms ook op in de massa. Ook denk ik altijd aan andere mensen, en misschien soms te weinig aan mezelf. Maar hee, zo hou ik mensen wel te vriend... Maar natuurlijk ben ik in andere dingen ook weer hetzelfde als anderen.
Ik wil deze zondag even gebruiken om je erop te wijzen dat je mooi bent, en te zorgen dat je even stilstaat bij de dingen die jou anders, specialer en mooier maken dan anderen. Iedereen is al veel te ontevreden met zichzelf, en dat is helemaal niet nodig. Dus... sta er maar even bij stil en lach! Je bent mooi, op jouw manier. Fijne zondag iedereen!9/19/2014

boeken die ik graag in mijn boekenkast zou hebben (OTTO)

Altijd als ik een boekenwinkel voorbij loop, kan ik het niet laten om even binnen te kijken. Vaak verplicht ik mezelf om het bij kijken te laten, maar doordat ik steeds boeken bekijk en zie die me leuk lijken, is er in mijn hoofd al een aardig lijstje gevormd. Ik laat in dit artikel een kleine selectie van drie boeken van deze wishlist zien, want oh, wat zouden deze leuk in mijn boekenkast staan! Speaking off... ik heb bij OTTO hele leuke boekenkasten gezien die ook leuk om mijn boeken zouden staan! Leuk om je boeken op een speciale manier een mooi plekje te geven, zodat ze lekker opvallen en pronken in je kamer. 

9/17/2014

inspiratie - sweater weather

Gisteren konden jullie zien dat ik een leuke collage en wat kaartjes boven mijn bureau heb gehangen. Het thema van de collage is ongeveer 'sweater weather', want het is tenslotte halverwege september. Ik moet toegeven dat het nog totaal niet het weer is om dikke truien aan te doen, want we hebben een heerlijke nazomer, maar ik ben maar alvast goed voorbereid. Het liefst hou ik de zomer voor altijd vast, maar ik heb ook wel weer zin om lekker dikke truien en sjaals aan te doen, want dat vind ik altijd zo fijn in de herfst en winter! Het inspiratie thema van vandaag is dan ook 'sweater weather'.

Untitled

9/16/2014

my desk is ready

Ik vind het altijd zo leuk om te zien dat mensen prachtige collages en kaartjes boven hun bureau hebben hangen en dat de rest van het bureau super opgeruimd is met leuke boeken en kaarsjes erop, maar nam ik de tijd om het zelf ook zo te maken? Nee. Tot ik zondag even een break nam van het studeren en besloot om even mijn aandacht te verzetten met iets creatiefs. Ik zocht op mijn Weheartit leuke plaatjes uit en verder pakte ik wat tijdschriften en ging aan de slag met een collage. Toen hij af was, hing ik hem op en daarnaast nog wat leuke kaartjes die ik ooit gekregen heb tijdens mijn Postcrossing carrière, wat ik nu niet meer doe. Ik vond het er geweldig uitzien en moest er foto's van maken.9/14/2014

day zero project - doelen die ik stiekem gehaald heb- foto gemaakt door papa

Aan het eind van april kon ik niet wachten om te beginnen met het Day Zero Project, maar de mensen die enthousiast zaten te wachten op de updates werden teleurgesteld. Korter dan twee weken later besloot ik toch om het project niet voort te zetten, aangezien ik het niet zo'n leuk idee vond om mijn leven volgens een lijst te leiden. Maar... dat betekent natuurlijk niet dat ik de opgestelde doelen niet meer wil behalen! Laatst stuitte ik op de lijst, en bedacht ik me dat er eigenlijk best wat doelen zijn die ik 'stiekem' behaald heb. Het leek me een goed idee om deze behaalde doelen op een rijtje te zetten.

9/13/2014

update - studeren en een super grote blogdip

^_^ | via Tumblr

Hé, hallo. Long time no see. Ik weet zelfs niet meer hoe lang het geleden is dat ik iets heb geschreven, moet je nagaan. Ik ben een slechte blogger. Ik wil jullie graag even een update geven over hoe het op dit moment met mij gaat. Ik heb al zo lang niet geblogd, dat er heel veel te vertellen is.
Het is allemaal heel spannend op het moment. Ik heb net mijn tweede week van mijn studie Engelse Taal & Cultuur achter de rug. Het is allemaal heel erg leuk, maar ook overweldigend. Je wordt meteen in het diepe gegooid: maak hier een verslag van, hou daar een presentatie over. En dan heb ik het nog niet eens over alle nieuwe mensen die hier rondlopen. De mensen van Engels zijn super aardig. En ook al zijn sommige mensen wel heel erg typisch, we hebben bijna allemaal dezelfde interesses: series kijken, boeken lezen, en andere 'nerdy' dingen. En de Engelse taal niet te vergeten. Dat schept toch wel een band.

9/12/2014

a happy list

Ik ben zo blij, ik ben zo blij! Het studeren bevalt erg goed, en ook begin ik mijn draai op de universiteit een beetje te vinden. Daarnaast is het heerlijk september weer én is het na vandaag weekend. Eigenlijk had ik volgens mijn blogplanning een ander artikel op het programma staan, maar door mijn ont-zet-tend drukke leven (grapje, maar wel een beetje) had ik daar geen tijd meer voor. Maar om nou helemaal niets online te zetten nu ik eindelijk de flow weer een beetje te pakken heb, vind ik ook zonde. In ieder geval... een blij lijstje dus :)

wєℓcomє ℓoveℓy | via Tumblr - image #2062029 by taraa on Favim.com

9/09/2014

mijn favoriete theesmaakjes

Ik ben een echte theeleut! Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, ik drink li-ters thee in de week. Ik heb een keer geconstateerd dat ik op een dag naast water en thee niets anders drink. Ik vind het gezellig, knus, inspirerend en ook gewoon heel erg lekker! Gelukkig bestaan er honderden - of duizenden - smaken thee, en hoewel ik er al heel wat geproefd heb, ik heb wel een paar favorieten. Natuurlijk verschillen die nog wel eens per seizoen, omdat ik in de zomer vaak wat frissere theesoorten wil, terwijl ik in de herfst/winter liever voor een kaneel/appeltaart-achtige smaak ga. Maar wat zijn mijn favoriete theesmaakjes op dit moment?9/03/2014

inspiratie - (back to school) outfits

Het is weer zo ver: sinds maandag is de langste zomervakantie ooit afgelopen, en is er een nieuw gedeelte van mijn leven begonnen, namelijk het leven van een student aan de universiteit. Nu ik er twee dagen op heb zitten kan ik zeggen dat het me tot nu toe prima bevalt. Geen leraren die zeuren over iets wat je moet inleveren (want het is ieders eigen verantwoordelijkheid), leuke vakken binnen het vakgebied dat ik interessant vind en veel nieuwe mensen. Ik krijg vandaag eindelijk mijn werkgroep te weten, en dan kan ik donderdag hopelijk een groepje mensen wat beter leren kennen, want tot nu toe hadden we steeds colleges met iedereen (en dat zijn er 350). Nieuwe mensen leren kennen is spannend, en wat bij het ontmoeten van nieuwe mensen belangrijk is, is dat je je goed voelt. Als je lekker in je vel zit en een outfit aan hebt die bij je past en waar jij je goed bij voelt, zal alles een stuk makkelijker gaan. Ik heb op weheartit een berg fashion-inspiratie opgezocht, zodat jullie op deze woensdag wat ideetjes kunnen krijgen voor leuke kledingcombinaties.

Untitled


nRelate Posts and Homepage