10/28/2014

study inspiration

Kennen jullie het fenomeen 'studyspo' al? Dit is een afkorting voor 'study inspiration'. Hieronder vallen boeken, afspeellijsten, quotes en foto's die ons inspireren om te gaan studeren. Ik ontdekte dit fenomeen een tijdje geleden, en sinds ik zelf ook hard aan de bak moet (tentamenweek...) ben ik actief op zoek gegaan naar foto's op Tumblr (ik heb nu Tumblr!). Ik vind het erg leuk om te zien hoe andere mensen lijstjes maken en ontzettend geordend zijn tijdens het leren. Iedereen heeft zijn eigen manier, maar inspiratie krijg ik er zéker van. Ik heb een collage voor jullie gemaakt met 'studyspo'. Maar eerst even een fotootje van mezelf.10/23/2014

it's my birthday!

Vandaag ben ik 19 jaar geworden. En ik kan wel zeggen dat dit jaar ontzettend snel is gegaan. Alweer een jaar geleden werd ik 18 (ja, logisch...) en gingen we als verrassing voor mij naar Londen. Dit jaar is voorbij gevlogen, en dat komt denk ik mede doordat er wat 'grote' dingen gebeurd zijn: eindexamen en alle dingen die daarbij horen, vakantie naar Barcelona en Bali en beginnen op de universiteit. 19 worden is natuurlijk niet een enorme mijlpaal, maar ik moet zeggen dat ik me dit jaar wel echt 'oud' begin te voelen. Volgend jaar ben ik al 20 en officieel geen tiener meer... Wow. Maar eerst ga ik maar goed genieten van de dag en van het 19 zijn!
Todaay is my Birthday❤❤

10/19/2014

fijne muziek om bij te studeren + sweethippos 4.5 jaar!

Vandaag is een grote dag! Het is namelijk alweer vier en een half jaar geleden dat wij op een random dinsdag (of maandag) in 2010 ons blogje oprichtten, wat later uit zou groeien tot hetgeen het nu is. Vier en half jaar... vol met blogartikeltjes, leuke reacties, meetings met andere bloggers en vooral heel veel plezier. Deze mijlpaal is wel een klein feestje waard, vind ik zo. Maar er kan niet te lang gefeest worden, want volgende week maandag begint de eerste tentamenweek (aah) en dat vraagt om de nodige voorbereidingen en uren lang met mijn hoofd boven de boeken te hangen. Om nou helemaal in stilte te leren vind ik soms fijn, maar tijdens het samenvatten of doorlezen van bepaalde dingen, is een achtergrondmuziekje wel fijn. Via Lisa ontdekte ik 'Message to bears', wat ik echt ideaal vind voor bij het leren. Niet te druk, niet te afleidend, maar gewoon instrumentale muziek met af en toe heel willekeurig spelende kinderen op de achtergrond. Je moet er van houden, maar ik wilde het jullie toch even als tip meegeven, voor als je ook moet bikkelen deze week/weken...Wat vind jij fijne muziek om bij te leren?

(info@sweethippos.nl)

10/18/2014

The Kik - mijn eerste concert ooit

Twee weken geleden was ik nog nooit naar een concert geweest. Ja, ik weet het, dit is best moeilijk te geloven aangezien ik een grote muziekliefhebber ben, maar het is echt waar. En mijn eerste concert zou geen enorm concert in de Ziggo Dome of zo iets zijn, maar een intiem concertje in de VERA in Groningen van een paar van mijn grote helden: The Kik. Ja man, ik had er zin in. Trillend op m'n benen met een flesje cola in m'n hand stond ik te wachten, samen met mijn mede-the Kik fan Marjolein, op de band that you either hate or love.10/16/2014

outfit - sunday

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een outfit heb geplaatst, maar afgelopen zondag kon ik echt niet langer wachten en kriebelde het enorm om weer eens outfitfoto's te maken (met Suzanne). We gingen naar oma in Leeuwarden, en na een uurtje zitten besloten we dat het tijd was om even door de stad te fietsen, inclusief een fotoshoot houden. Dit is het resultaat, waarbij ik mijn nieuwe vest van Vero Moda droeg en een highwaisted jeans van de H&M.


10/14/2014

list - voordelen van de universiteit

Naar de universiteit gaan gaat al helemaal op de automatische piloot. Ik kan me nog goed herinneren dat ik op de middelbare school zat en dat ik daar door de gangen liep, maar ik kan me niet meer voorstellen dat ik daar nu nog zou zijn. Mijn leven is toch behoorlijk anders geworden sinds ik op de uni zit. Ik ben de afgelopen weken wat dingen tegen gekomen die heel veel beter zijn dan op de uni, maar ook zijn er dingetjes die ik wel mis van die goede, oude tijd op de middelbare school. In dit artikel focus ik me even op de positieve dingen van de universiteit. Wat zijn de voordelen van de uni in vergelijking met de middelbare?

girl.

10/12/2014

some autumn pictures

Anderhalfuur eerder dan gepland stond ik alweer buiten bij de universiteit, en dat vond ik meer dan prima, omdat mijn weekend daardoor eerder begon. Ik had wel net de bus gemist, maar dat vond ik ook niet erg, want dan kon ik mooi nog even mezelf trakteren op de Pumpkin Spiced Latte van Starbucks. Ik vond hem vorig jaar heel lekker, maar dit keer werd ik er een beetje misselijk van, omdat hij zo zoet was. Het zonnetje scheen heerlijk, dus besloot ik even foto's te gaan maken in het bos. Maar helaas waren daar nog nauwelijks oranje/bruine/gele/rode blaadjes te bekennen! Toch wilde ik een paar fotootjes delen.


10/08/2014

personal update - hoe gaat het met het studentje?

ツ | via Tumblr

Zonder dat ik het doorhad zijn er ineens vier en een halve week op de universiteit omgevlogen. Wat gaat de tijd toch snel! Het gaat zelfs zo snel, dat over drie weken de eerste tentamenweken al zijn aangebroken, waarna het tweede blok begint (semester 1.2). Ik heb het de afgelopen weken prima naar mijn zin gehad. Tuurlijk is het studeren niet áltijd leuk, maar er zijn ook genoeg leuke dingen aan verbonden. Het leek mij een goed moment om even een korte update te schrijven. Geen 'inspiratie' dus op deze woensdag, want sinds die van vorige week zijn er maar weinig artikeltjes online gekomen.

10/07/2014

review - Kruidvat Effex Max Volume Powder

Als ik bij de kapper zit, brengt ze mijn haar na het knippen vaak in model met een volumepoeder. Omdat ik elke keer weer blij werd van het effect, besloot ik eens bij Kruidvat te kijken en zelf eentje te kopen. Er was keus tussen verschillende merken, en daar hoorden natuurlijk verschillende prijzen bij. Omdat ik natuurlijk maar een arme studente ben, besloot ik de goedkoopste van Kruidvat eigen merk te kiezen: de Kruidvat Effex Max Volume Powder, een hele mond vol. Ik betaalde er €2,99 voor, en dat vond ik een prima prijsje. Ik review dit artikel vandaag voor jullie.

10/01/2014

inspiratie - chocolade

Laatst was ik aan het leren, of in ieder geval een poging tot, maar het enige waar ik aan kon denken was chocola... Waarom? Waarom moet chocola ook zo lekker zijn? Maar goed, het levert wel mooie plaatjes op.

Daily Glamorous

nRelate Posts and Homepage